Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2021, 15:12
Čas čítania 0:36
Miriam Rumanková

VIDEO: Aktuálna situácia v Univerzitnej nemocnici v Bratislave. Toto je realita

NEWS BRATISLAVA NEMOCNICA VIDEO
Uložiť Uložené

Záznam nemá spoločné nič s fikciou na internete.

Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky na svojom Facebookovom účte zverejnilo video z Univerzitnej nemocnice v Bratislave, ktoré vzniklo v spolupráci s nemocnicou a kameramanom Damiánom Königom. Snímky zachytávajú aktuálnu situáciu v nemocnici, ktorá nie je vôbec ľahká. 

Video je naozaj silné a smutné, nakoľko nás sprevádza priamo COVID-19 oddeleniami a doposiaľ sme nemali možnosť vidieť niečo podobné. Hospitalizovaný pacient dokonca priznal, že pochyboval o pandémií. „Teraz mám rešpekt,“  povedal do kamery. 

Zároveň sa vo videu objavia rôzni spochybňovači a konšpirátori, ktorí prostredníctvom internetu či na demonštráciách šíria nezmysly o tom, ako pandémia neexistuje, netreba nosiť rúška dodržiavať opatrenia a podobne. 

Na Slovensku za uplynulý deň pribudlo 2 980 pozitívne testovaných ľudí formou RT-PCR testov a 3 634 pozitívne testovaných antigénnymi testami. Je to 27,96 % z 10 657 ukončených RT-PCR vyšetrení a 6,85 % z 53 030 antigénnych testov za včerajší deň.

71 osôb ochoreniu Covid-19 podľahlo, no naopak 3 107 ľuďom sa podarilo vyliečiť. Celkovo na koronavírus na Slovensku zomrelo 2 859 ľudí a 144 597 sa vyliečilo. Počet hospitalizovaných pacientov stúpol na 3 181.

Domov
Zdieľať
Diskusia