Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. decembra 2020, 13:23
Čas čítania 0:52
Miriam Rumanková

Robert Fico tvrdí, že Smer-SD tento rok prežil klinickú smrť. Strana má aj napriek tomu ambíciu dosiahnuť 15 %

NEWS PETER PELLEGRINI ROBERT FICO SMER-SD
Uložiť Uložené

Predseda strany Robert Fico vyzdvihol najmä záujem o prácu v politike a aktivitu podpredsedu strany Erika Kaliňáka.

Smer-SD podľa predsedu strany Roberta Fica prežil tento rok klinickú smrť. Strana je vraj teraz stabilizovaná. Robert Fico má ambíciu dotiahnuť stranu k 15 percentám. Hovorí o šikovných osobnostiach vo vedení a vyzdvihol najmä záujem o prácu v politike a aktivitu podpredsedu strany Erika Kaliňáka, ale aj ďalších podpredsedov, ako napríklad Ladislava Kamenického.

Poznamenal, že v roku 2020 musel zmeniť svoje životné rozhodnutie, pretože bol pripravený odovzdať vedenie strany Petrovi Pellegrinimu, ten však stranu opustil. Fico o jeho odchode naďalej hovorí ako o zrade. Vyšetrovanie ľudí blízkych srane Smer-SD označil za „bláznovstvo“ a tvrdí, že kriminalizácia strany je vymyslená. „Prežili sme klinickú smrť, sme tu. Preto ak sa ma pýtate na konci roka 2020, bol to bláznivý rok. Rok, keď som musel zmeniť svoje životné rozhodnutie. Mal som úplne inú predstavu o politike aj o tom, čo budem robiť. Ale mám záväzok k ľuďom v Smere, k tým normálnym statočným ľuďom, ktorí tu ostali.“ 

Odporúčané
Cigánikovú nazval slúžkou Penty, Sulíka idiotom. Toto je 10 najbizarnejších výrokov Matoviča v roku 2020 Cigánikovú nazval slúžkou Penty, Sulíka idiotom. Toto je 10 najbizarnejších výrokov Matoviča v roku 2020 25. decembra 2020, 9:30

Robert Fico si myslí, že Smer-SD má potenciál. „My sa o tých 15 percent pobijeme,“  zdôraznil. Znovu opakoval aj to, že vražda Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej bola zneužitá na politické účely a ak by tomu tak nebolo, Smer-SD by podľa neho vyhral aj posledné voľby. Svoje vtedajšie rozhodnutie odísť z postu premiéra hodnotí ako správne. „Bolo dôležitejšie vydržať vo vládnej koalícii aj za cenu, že nebudem predsedom vlády,“  povedal.

Domov
Zdieľať
Diskusia