Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. decembra 2020, 9:30
Čas čítania 8:19
Viktor Kniš

Cigánikovú nazval slúžkou Penty, Sulíka idiotom. Toto je 10 najbizarnejších výrokov Matoviča v roku 2020

POLITIKA IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Vyhlásenia premiéra Igora Matoviča na tlačovkách, v rozhovoroch a na Facebooku hýbali tento rok spoločnosťou. Vybrali sme 10 najbizarnejších momentov v podaní predsedu vlády.

Mnohí už zabudli na to, ako Igor Matovič kričal, oháňal sa detektorom lži a nadával novinárom v snahe ubrániť plagiát svojej diplomovej práce. Mne to je šum a fuk, či som citoval, alebo nie. Pre mňa je dôležité, čo som si o tom myslel,“ vyhlásil predseda vlády v reakcii na zistenia o tom, že svoju diplomovú prácu nenapísal čestne. 

Podľa jeho slov veľakrát porušil zákon, ale to novinárov nezaujíma. „Ja som išiel medzi dedinami aj 120. Po diaľnici raz aj možno 160, 170 som išiel,“ priznal sa s tým, že to „cesta dovolila“. Podobne takto priznal, že žije v neskolaudovanom dome a nakoniec zaplatil pokutu.

Ešte oveľa viac však Slovenskom hýbal jeho osobný konflikt s Richardom Sulíkom. „Keďže 52-ročný Sulík domácu úlohu nebol schopný zvládnuť, dal som teda tú istú úlohu mojej 11-ročnej Klárke, ktorá prišla za mnou s otázkou, kedy bude môcť konečne ísť do školy. Vyhrá Klárka tento súboj ideí? Neviem. Ale všetci vieme, kto ho už prehral,“ urážal Matovič svojho koaličného partnera cez Facebook. Všetko vyvrcholilo, keď nazval ministra hospodárstva idiotom 7 dní pred Vianocami v rádiu Expres. 

Odporúčané
Sulík ho prirovnal k Ficovi, Matovič ku Kotlebovi. Lídri SaS a OĽaNO sa hádajú dlhé roky, toto sú ich najväčšie spory Sulík ho prirovnal k Ficovi, Matovič ku Kotlebovi. Lídri SaS a OĽaNO sa hádajú dlhé roky, toto sú ich najväčšie spory 14. októbra 2020, 15:45

Koniec roka sa blíži a my veríme, že nás predseda vlády neprekvapí ďalším tvrdým, osobným a vulgárnym útokom, ktorých bolo mnoho. Vyberáme 10 výrokov Igora Matoviča od jeho nástupu do funkcie, ktoré v žiadnom prípade nepatria do úst premiéra. 

V tomto článku si prečítaš:
  • Koho každého počas prvých 10 mesiacov Igor Matovič urazil a prečo bol jeho úhlavným nepriateľom Richard Sulík
  • Ako (ne)ubránil plagiát svojej aj Kollárovej diplomovky
  • Aké bizarnosti predviedol na Facebooku
  • Ako sa preslávil vďaka pláteným teniskám, v ktorých potom išiel na turistiku

1. Ústredný krízový štáb trvá už 5 hodín... a nikto vás nevidí, len možno niekto niečo cíti (marec 2020)

Len pár dní po inaugurácii u prezidentky prevzal Igor Matovič vedenie koronakrízy a oficiálne si tak mnohí jeho začiatok na poste predsedu vlády môžu pamätať aj vďaka tomu, že sa vyzul na rokovaní Ústredného krízového štábu. Zároveň upozornil, že tak spravil na mieste, kde sedáva premiér a dodal „pssst“.

Premiér na Facebooku informoval, že skončili až o 0:32 v noci. Odfotil sa s ministrom financií Eduardom Hegerom aj ministrom vnútra Romanom Mikulcom v odraze monitora, aby bolo vidieť, koľko je práve hodín. Ešte pred tým pridal fotografiu, ako sa musel po piatich hodinách rokovaní vyzuť. „Keď Ústredný krízový štáb trvá už 5 hodín ... a nikto vás nevidí ... len možno niekto niečo cíti,“ zavtipkoval.

Igor Matovič Facebook
Zdroj: Facebook/Igor Matovič

2. Pellegriniho šuflík: Nejaký gélik vo flaštičke, nejaké kábliky (apríl 2020) 

Keď sa premiér Igor Matovič približne po mesiaci od nástupu do funkcie zabýval v kancelárii, ktorú zdedil po predchádzajúcich predsedoch vlády, začal kontrolovať šuflíky. Po fotografiách vyzutých topánok, selfíčkach a reďkovkách na raňajky zdieľal aj obsah jedného z nich.

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

Podľa jeho slov fotka zachytáva predmety, ktoré si tam pravdepodobne zabudol bývalý predseda vlády Peter Pellegrini. „Mám v kancelárii pár skriniek a tie majú pár zásuviek ... nuž a teraz som otvoril jednu dosial neotvorenú v “spálni” ... a tu si pán bývalý premiér niečo zabudli,) ...,“ napísal na Facebooku šéf hnutia OĽaNO.

Aj napriek tomu, že ide o súkromné predmety človeka, ktorý je dnes rádovým poslancom, si neodpustil aj komentár, že sa bojí otvoriť aj iné šuflíky a zároveň opisuje predmety, ktoré na fotke vidíme: „niečo napísané parúsky, niečo o bejbíz, nejaký gélik vo flaštičke, nejaké kábliky ... tak, keď ho niekde stretnete, tak ho pošlite pre jeho „inštrumenty“,“ dodáva Matovič.

Odporúčané
Sulík ho prirovnal k Ficovi, Matovič ku Kotlebovi. Lídri SaS a OĽaNO sa hádajú dlhé roky, toto sú ich najväčšie spory Sulík ho prirovnal k Ficovi, Matovič ku Kotlebovi. Lídri SaS a OĽaNO sa hádajú dlhé roky, toto sú ich najväčšie spory 14. októbra 2020, 15:45

Neskôr sa ukázalo, že pravdepodobne nejde o predmety, ktoré patria Petrovi Pellegrinimu. „Pán expremiér tieto zásuvky ani neotváral a netuší, odkedy tam sú. Takže tie veci tam museli ležať roky a nepatria pánovi Pellegrinimu," odkázala jeho hovorkyňa Patrícia Macíková. Oveľa pravdepodobnejšie je, že ide o zabudnuté predmety z čias, keď bola predsedníčkou vlády Iveta Radičová, ktorej dcéra bola tehotná.

3. Všetko najlepšie, šéfe, užívajte nebíčko (máj 2020)

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 92222 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako nevhodne premiér na Facebooku blahoželal pápežovi Jánovi Pavlovi II. k nedožitým 100 rokom
  • Prečo nazval Jani Bittó Cigánikovú lobbistkou a slúžkou Jaroslava Haščáka
  • Aké slabé argumenty Matovič použil, keď chcel brániť plagiát svojej diplomovky a prečo nakoniec dostal pokutu
  • Ako sa radoval, keď nahneval hejterov svojimi plátenými teniskami, ktoré si obul aj na oficiálne rokovania
  • Ako Slovákov nepresvedčil o svojej angličtine
Domov
Zdieľať
Diskusia