Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. decembra 2020, 8:18
Čas čítania 0:33
Adam Novosad

Na Slovensku sa začína očkovanie proti koronavírusu. Prvú vakcínu dostane Vladimír Krčméry

NEWS VAKCÍNA VLADIMÍR KRČMÉRY
Uložiť Uložené

Po známom lekárovi budú zaočkovaní odborníci z pandemickej komisie aj konzília epidemiológov.

V priebehu dnešného dňa 26. decembra očakávame na Slovensku dodávku prvých dávok vakcíny proti koronavírusu. Vláda preto v posledných týždňoch pracovala na pláne, ako prvé očkovacie látky efektívne distribuovať medzi nemocnice, ale aj symbolicky zaočkovať vôbec prvú osobu. Vopred sľubovala, že prvou zaočkovanou osobou bude známa tvár z oblasti zdravotníctva.

Odporúčané
Prezidentka Zuzana Čaputová a deti zo strednej školy napiekli medovníky tým, ktorí boli počas Vianoc v službe Prezidentka Zuzana Čaputová a deti zo strednej školy napiekli medovníky tým, ktorí boli počas Vianoc v službe 25. decembra 2020, 16:07

V tejto chvíli už podľa informácii, ktoré priniesol denník SME vieme, že prvým zaočkovaným bude lekár Vladimír Krčméry. Ten sa najmä na začiatku pandémie výrazne podieľal na tvorbe opatrení.

Jeho očkovanie tak bude symbolické nielen z pohľadu toho, ako Slovensku intenzívne pomáhal a pomáha, ale aj preto, aby štát obyvateľstvu vyslal signál, že sa očkovania nemusia obávať.

Vladimír Krčméry medzitým sám potvrdil, že prvým zaočkovaným bude on. Očkovanie prebehne v sobotu večer v nitrianskej fakultnej nemocnici, pričom po ňom budú zaočkovaní ostatní odborníci z Pandemickej komisie a konzília epidemiológov. V nedeľu by zase mali začať vakcinovať zdravotníkov vo viacerých nemocniciach po celej krajine.

Domov
Zdieľať
Diskusia