Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. decembra 2020, 8:21
Čas čítania 0:46
Viktor Kniš

Európska únia a Veľká Británia sa dohodli, finálny dokument o spolupráci má 2000 strán

NEWS EURÓPA VEĽKÁ BRITÁNIA
Uložiť Uložené

Podrobnosti oznámia obe strany v najbližších dňoch na tlačovej konferencii. Finálny dokument budú musieť schváliť Boris Johnson, vlády členských strán a parlamenty EÚ aj Británie.

Európska únia a Británia sa po desiatkach hodín rokovaní 24. decembra 2020 definitívne dohodli na podobe budúcich vzťahov, informuje BBC. Podľa predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyen budeme s Veľkou Britániou pokračovať v spolupráci vo všetkých oblastiach spoločného záujmu. Týka sa to aj tém ako klimatická kríza, infraštruktúra, bezpečnosť a energetika. 

Dohodu označila von der Leyen za spravodlivú a vyváženú pre obe strany. Zároveň obsahuje aj zásadné opatrenia v prípade, že by sa ňou jedna zo strán prestala riadiť, resp. ju začala porušovať. 

Dokument vo finálnej podobe má približne 2-tisíc strán a schváliť ho budú musieť vlády všetkých členských štátov Európskej únie, britský premiér Boris Johnson a taktiež oba veľké parlamenty. 

Domov
Zdieľať
Diskusia