Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. decembra 2020, 17:20
Čas čítania 0:59
Daniel Mikolášik

Na čiernom trhu sa objavujú falošné vakcíny proti koronavírusu. Hygienici varujú Slovákov, aby si dávali pozor

NEWS VAKCÍNA
Uložiť Uložené

ÚPV SR varuje ľudí, aby nepodľahli rýchlym a lacným ponukám.

Na čiernom trhu sa objavili falošné vakcíny proti koronavírusu. Varuje pred nimi aj Úrad priemyselného vlastníctva (ÚPV) SR. Trestná činnosť súvisiaca s falšovaním farmaceutických výrobkov neprestáva totiž ani počas pandémie nového koronavírusu.

Úrad vyzýva, aby si bol opatrný a obozretný. Možné fake vakcíny sa môžu objaviť aj na Slovensku. ÚPV SR varuje ľudí, aby nepodľahli rýchlym a lacným ponukám. Apeluje na využívanie oficiálnych, štátom garantovaných a licencovaných distribučných kanálov, ktoré nepredstavujú zdravotné riziká.

Odporúčané
Nedovideli sme na koniec radu. Boli sme sa testovať včera aj dnes antigénovými testami Nedovideli sme na koniec radu. Boli sme sa testovať včera aj dnes antigénovými testami 22. decembra 2020, 14:34


„Čierny trh na internete pomocou reklám ponúka farmaceutické výrobky na prevenciu ochorenia COVID-19. Počet ponúk má rastúcu tendenciu s príchodom schválenej vakcíny a s jej obmedzenou dostupnosťou v úvodných fázach distribúcie. Podvodné farmaceutické výrobky sú často inzerované pod značkami originálnych farmaceutických spoločností,“ približuje predseda ÚPV SR Matúš Medvec.

Domov
Zdieľať
Diskusia