Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. decembra 2020, 10:41
Čas čítania 1:17
Adam Novosad

Hotely zarobili na povinnej štátnej karanténe. Niekde za repatrianta dostali 409 eur, v štátnych zariadeniach stál len 130 eur

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Štát zaplatil za povinnú štátnu karanténu viac ako 4 milióny eur.

Štátna karanténa, ktorú vláda povinne nariadila cestujúcim prichádzajúcim na Slovensko zo zahraničia v prvej vlne, sa nevyplatila len na stabilizovanie epidemiologickej situácie.

Ako zistilo Transparency International, na povinnej štátnej karanténe slušne zarobili niektoré hotely, ktoré svoje kapacity ponúkli vláde vo chvíľach, kedy sa štátne zariadenia naplnili a nezostávalo v nich miesto.

Celkové náklady na štátnu karanténu sa vyšplhali na 4,2 milióna eur, lenže z tejto sumy putovalo 1,6 milióna do súkromných rúk. Vo viacerých prípadoch bývali repatrianti v hoteloch rôznej kvality rozmiestnených po celom Slovensku. Pomocnú ruku k dielu priložili najmä hotely Sorea, ktoré vlastnia odborárske zväzy. 

 

KTORÉ HOTELY VYUŽILI KARANTÉNU NA BIZNIS Počas prvej vlny koronavírusu štát zabezpečoval povinnú karanténu pre ľudí...

Posted by Transparency International Slovensko on Tuesday, December 22, 2020

„Celkovo najviac repatriantov – 899 – za viac ako 200-tisíc eur ubytoval hotel Dixon v Banskej Bystrici, ktorý vlastní michalovský podnikateľ Juraj Sninský,“ upozorňuje Transparency International. Toho v minulosti spájali s HZDS Vladimíra Mečiara, pričom na prestavbu svojho hotela dostal viacero dotácií z európskych fondov.

Domov
Zdieľať
Diskusia