Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2020, 20:50
Čas čítania 1:03
Daniel Mikolášik

Aktualizované: V Košiciach evakuovali bytovku. Na 5. poschodí vypukol požiar, zranených previezli do nemocnice

NEWS KOŠICE
Uložiť Uložené

Na mieste zasahovali hasiči, policajti aj záchranári. Medzi zranenými má byť aj dvojmesačné dieťa.

Aktualizácia 22:27: Výbuch plynu sa v bytovke na košickej Ovručkej ulici nepotvrdil. „Naši pracovníci po uhasení požiaru v byte nenamerali žiadny uniknutý plyn, ani nezistili poškodenie žiadneho plynového zariadenia,“ povedal pre TASR Milan Vanga, manažér externej komunikácie spoločnosti SPP - distribúcia. 

Vyrazené okenné tabule spôsobil podľa jeho slov pravdepodobne silný požiar. Príčiny požiaru, ku ktorému došlo na piatom poschodí, budú vyšetrovať hasiči. Doterajšie informácie hovoria,

že požiar mal vzniknúť v izbe od sviečky na adventnom venci. Do Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) Košice previezli 19 pacientov, z toho tri deti.

V Košiciach aktuálne zasahujú všetky záchranné zložky – polícia, hasiči aj záchranári. V bytovke na Ovručskej ulici na Sídlisku Dargovských hrdinov totiž malo dôjsť k výbuchu plynu. Táto informácia však ešte nebola oficiálne potvrdená. Všetkých byvateľov bytového domu práve evakuujú. 

Odporúčané
Ani rok po tragédii sa s ňou nevedia vyrovnať: Stretli sme sa s bývalými obyvateľmi vybuchnutej bytovky v Prešove (Reportáž) Ani rok po tragédii sa s ňou nevedia vyrovnať: Stretli sme sa s bývalými obyvateľmi vybuchnutej bytovky v Prešove (Reportáž) 6. decembra 2020, 9:53

Podľa informácii denníka SME k údajnej explózii došlo dnes približne o 19:30. Aktuálne okrem evakuácie osôb prebieha súčasne aj likvidácia požiaru. Niekoľko ľudí vrátane detí utrpelo v dôsledku požiaru zranenia.

„K explózii došlo v byte na 5. poschodí. Pravdepodobne ide o výbuch plynu. Primátor mesta spolu s členmi krízového štábu vyrazili na miesto nešťastia,“ informoval hovorca mesta Vladimír Fabian.

V Košiciach evakuujú bytovku. Na 5. poschodí malo dôjsť k explózii plynu, evidujú zranených
Zdroj: Čitateľ Refresheru

„Na piatom poschodí došlo k požiaru, sú tam všetky naše jednotky a záchranné zložky. Podľa našich informácií je v opatere rýchlej zdravotnej pomoci 16 dospelých a tri deti,“ povedal pre TASR operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach.

Podľa informácií denníka SME má byť medzi zranenými aj dvojmesačné dieťa. „Poruchová služba - plyn (SPP - distribúcia) prijala hlásenie o explózii o 19.13 hod. Pohotovostní pracovníci prišli na miesto o 19.27 hod. a prerušili distribúciu plynu pre predmetný bytový dom. Príčiny explózie bude vyšetrovať HaZZ,“ povedal Milan Vanga, manažér externej komunikácie SPP – distribúcia.

V Košiciach evakuujú bytovku. Na 5. poschodí malo dôjsť k explózii plynu, evidujú zranených
Zdroj: Čitateľ Refresheru
Domov
Zdieľať
Diskusia