Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2020, 8:18
Čas čítania 1:29
Jakub Paulík

Prípadné následky vakcíny odškodní štát, tvrdí minister Krajčí

ZDRAVIE OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Detaily odškodňovania však nie sú zatiaľ jasné.

Na Slovensko by sa mala už v decembri dostať prvá várka vakcín proti Covidu-19 v počte 300 000 kusov od spoločností Pfizer a BioNTech. TV Markíza od ministra zdravotníctva Mareka Krajčího zistila, že by prípadné následky vakcíny odškodňoval štát

Musíme v tomto dôverovať tomu pokroku vo vede, ktorý tu je, ale aj faktu, že riziko za očkovanie bude niesť štát, nie samotná farmaceutická firma,“ povedal. Ako by takéto odškodňovanie občanov ale prebiehalo, upresniť zatiaľ nevedel. Minister zdôraznil, že očkovanie bude dobrovoľné.

Dobrovoľné očkovanie podporil aj vedec Pavol Čekan. „Som za dobrovoľné očkovanie. Verím tomu, že ľudí presvedčíme. Predsa len, ide aj o očkovanie dospelých, pri ktorých by tá forma slobody mala zostať zachovaná. Je rozdiel povinne očkovať deti a dospelých.

Preto som jednoducho za dobrovoľnosť. Avšak s tým, že sa urobí veľmi silná informatívna kampaň. Verím, že ľudia vidia, čo je Covid-19 za pandémiu, a že to nie je žiadna sranda. A keď uvidia, že vakcína je tou najúčinnejšou zbraňou, tak sa zaočkovať dajú,“ povedal nám v nedávnom rozhovore.

Domov
Zdieľať
Diskusia