Na mieste, kde sme sa v lete chodili osviežiť ľadovými drinkami, dnes znejú koledy a vo vzduchu cítiť varené vínko.
Letná pláž sa premenila na útulné miesto, ktoré vonia a znie ako Vianoce. Na bratislavskom Tyršovom nábreží sa prevádzkovatelia letnej pláže rozhodli využiť priestor aj počas zimných mesiacov. Od 18. novembra spustili zimnú edíciu Tyršáku, kde už panuje predvianočná atmosféra. Okrem dobrého jedla a pitia sa v zime zameria aj na podporu lokálneho dizajnu a módy.
My sme sa tam vybrali aj s objektívom v ruke, aby sme zachytili atmosféru a priniesli ti prehľad toho, čo Tyršák v zime ponúka. Ochutnali sme jedlo aj varené víno a zisťovali sme, aké opatrenia platia a kedy môžeš očakávať aj slovenských výrobcov a umelcov, ktorí budú na mieste predávať svoje produkty.
Čerstvé jedlá z grilu aj tradičné koláče
Na Tyršáku sa naozaj naješ aj napiješ dosýtosti. Ich ponuka je oproti letnej verzii síce okresaná a nenájdeš tu známe reštaurácie či podniky, no gastro kútik ponúka klasické pochúťky z vianočných trhov. Nechýba grilované mäso a klobása, lokše na slano aj na sladko, varené víno či sladký punč.
Čo sa dozvieš po odomknutí?
- Koľko stojí vianočný punč či lokše.
- Aké rôzne jedlá na týchto „trhoch“ ponúkajú.
- O spojení s Urban Marketom a ÚĽUVom.
- Či majú dobré varené víno.
- Ako dodržiavajú opatrenia a či kontrolujú návštevníkov.
- Aj to, ako sa dá nasať vianočná atmosféra v ponurých časoch pandémie.