V Izraeli za kuracie mäso z laboratória zatiaľ ani nemusíš platiť, pretože reštaurácia chce otestovať reakcie zákazníkov.
V izraelskom meste Tel Aviv otvorila svoje brány reštaurácia The Chicken. Už z názvu sa dozvieš, že tam nájdeš prevažne jedlá z kuracieho mäsa, ale nejde o klasické mäso.
Živočíšny pôvod si síce zachováva, ale majiteľ reštaurácie spoločnosť SuperMeat vyrába svoje kuracie mäso zo živočíšnych buniek v skúmavke vo svojom laboratóriu, píše Live Kindly.
Umelá kuracina sa vyrába z bielkovín vyrobených prostredníctvom živočíšnych buniek v bioreaktore. Z reštaurácie dokonca vidíš priamo do fabriky na výrobný proces mäsa, a tak sa nemusíš obávať, že by sa ti spoločnosť snažila čokoľvek zatajiť.
Ako bonus dokonca zákazníkom momentálne ponúka jedlo z laboratórnej kuraciny zadarmo, pretože si chce svoj produkt otestovať aj na verejnosti.