Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2020, 11:44
Čas čítania 0:44
Adam Novosad

Otvorili prvú reštauráciu, kde servírujú kuracinu vyrobenú zo skúmavky v laboratóriu. Naješ sa tam zadarmo

NEWS MÄSO
Uložiť Uložené

V Izraeli za kuracie mäso z laboratória zatiaľ ani nemusíš platiť, pretože reštaurácia chce otestovať reakcie zákazníkov.

V izraelskom meste Tel Aviv otvorila svoje brány reštaurácia The Chicken. Už z názvu sa dozvieš, že tam nájdeš prevažne jedlá z kuracieho mäsa, ale nejde o klasické mäso.

Živočíšny pôvod si síce zachováva, ale majiteľ reštaurácie spoločnosť SuperMeat vyrába svoje kuracie mäso zo živočíšnych buniek v skúmavke vo svojom laboratóriu, píše Live Kindly.

Umelá kuracina sa vyrába z bielkovín vyrobených prostredníctvom živočíšnych buniek v bioreaktore. Z reštaurácie dokonca vidíš priamo do fabriky na výrobný proces mäsa, a tak sa nemusíš obávať, že by sa ti spoločnosť snažila čokoľvek zatajiť.

Ako bonus dokonca zákazníkom momentálne ponúka jedlo z laboratórnej kuraciny zadarmo, pretože si chce svoj produkt otestovať aj na verejnosti.

Otvorili prvú reštauráciu, kde servírujú kuracinu vyrobenú zo skúmavky v laboratóriu. Naješ sa tam zadarmo
Zdroj: SuperMeat
Domov
Zdieľať
Diskusia