Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. novembra 2020, 16:11
Čas čítania 1:14
Tímea Krauszová

Pán Fico, spojme sa: Kotleba chce pomôcť odvolať Igora Matoviča, Slovensko vraj na tom od vojny nebolo tak zle ako za jeho vlády

NEWS IGOR MATOVIČ MARIAN KOTLEBA ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Predseda ĽSNS otvorene ponúkol Ficovi spoluprácu a sľúbil mu podpisy svojej strany.

Na pripravovanom proteste voči vládnym opatreniam, ktorý sa uskutoční 17. novembra, sa okrem napríklad Ultras Slovana zúčastnia aj členovia ĽSNS. Ich predseda Marian Kotleba prostredníctvom videa na Facebooku do spolupráce vyzval aj Smer na čele s Robertom Ficom. Vraví, že je načase, aby spojili sily a chce podporiť Ficov avizovaný plán odvolávať premiéra Igora Matoviča.

Odporúčané
Ultras Slovana pripravujú ďalší protest proti vládnym opatreniam. Ak ste doteraz neskrachovali, zajtra môžete byť na rade, tvrdia Ultras Slovana pripravujú ďalší protest proti vládnym opatreniam. Ak ste doteraz neskrachovali, zajtra môžete byť na rade, tvrdia 1. novembra 2020, 15:15

Už nie je čas na politické hry

„Protest podporíme aj my,“ prihovára sa v úvode videa Marian Kotleba a sľubuje, že okrem neho či Milana Mazureka budú na pripravovanom proteste mnohí členovia ĽSNS alebo sympatizanti tejto strany. Do spolupráce vyzýva aj predsedu Smeru Roberta Fica.

Na proteste chcú vyjadriť nesúhlas s krokmi vlády a s aktuálnymi opatreniami. Kritizujú, že vláda si nedokáže vypočuť iné názory a rovno ich označuje za sabotérov, konšpirátorov alebo nevzdelancov.

„Zajtra začína mimoriadna schôdza parlamentu. My sme pripravení dať vám podpisy na odvolanie premiéra Matoviča. Nie je už čas na politické hry,“ povedal. Opozícia sa podľa jeho slov musí spojiť, pretože „vláda na čele s Matovičom škodí Slovensku čoraz viac“. Fico avizoval odvolávanie už dávnejšie, ale strana Hlas-SD Petra Pellegriniho ho odmietla podporiť svojimi podpismi.

Kotleba v krátkom videu hovorí, že vláda chce ľuďom pokaziť aj Vianoce, a preto musí opozícia ťahať za jeden koniec. „Slovensko na tom od druhej svetovej vojny nebolo tak zle ako za vlády Igora Matoviča,“ povedal ďalej. Je vraj ochotný sa stretnúť s Ficom a spolupracovať s ním na odvolávaní.

Posledný protest sa konal pred Úradom vlády 17. októbra. Protestujúci pokrikovali rôzne vulgarizmy a povzbudzovali v tom aj deti. Počas zhromaždenia protestujúci hádzali za bránu úradu vlády zapálené svetlice. Zišlo sa ich niekoľko stoviek a zasiahla proti nim polícia. Tá vytvorila koridor pred bránou a múrmi úradu. Voči niektorým demonštrantom použila aj slzný plyn a vodné delo.

Polícia už pátra po ľuďoch, ktorí sa ho zúčastnili. V zmysle trestného zákona hrozí osobám v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na 12 až 25 rokov.

Odporúčané
Polícia Slovenskej republiky pátra po ďalších osobách z októbrového protestu proti opatreniam Polícia Slovenskej republiky pátra po ďalších osobách z októbrového protestu proti opatreniam 11. novembra 2020, 13:01
Domov
Zdieľať
Diskusia