Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2020, 13:03
Čas čítania 1:03
Tímea Krauszová

Chlapec, ktorý nadával Matovičovi, je „známa firma“. Pred rokom spieval ľudácku pesničku počas protestu kotlebovcov

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Šlo o kotlebovský protest pred Generálnou prokuratúrou v čase, keď strane ĽSNS hrozilo rozpustenie.

Malý chlapec, ktorý kričal vulgarizmy do megafónu počas sobotňajšej demonštrácie pred Úradom vlády, má s podobným vystupovaním už skúsenosti. Pred rokom sa zúčastnil aj protestu pred Generálnou prokuratúrou, rovnako v zástupe kotlebovcov. Strane ĽSNS v tom čase hrozilo rozpustenie.

Odporúčané
„Matoviča treba zabiť,“ kričali deti na proteste. Polícia už vypátrala ich rodičov „Matoviča treba zabiť,“ kričali deti na proteste. Polícia už vypátrala ich rodičov 19. októbra 2020, 18:01

Nadával na premiéra, predtým spieval ľudácku pieseň

Sobotný protest sa niesol v duchu odporu proti Igorovi Matovičovi a opatreniam v súvislosti s pandémiou. „Matovič je ko**t,“ kričal chlapec. Na jednom zo záznamov zakričal aj „Matoviča treba zabiť“. Pri opakovaní nadávok na premiéra mu dav dospelých ľudí začal tlieskať a otec ho povzdbudzoval, aby pokračoval.

Zdá sa však, že tento chlapec si už pomaličky buduje svoju reputáciu. Poslanec Ján Benčík na svojom blogu upozornil, že chlapec spieval gardistickú pesničku Rež a rúbaj do krve. K tomu došlo v roku 2019.

„Po zhliadnutí videa som si uvedomil, že to vulgárne chlapča mi je povedomé. Chvíľu mi trvalo, kým som prišiel na to, kde som ho už videl. Nakoniec som si spomenul. Bolo to 9. apríla 2019 v priebehu hlučného protestu kotlebovcov pred Generálnou prokuratúrou, počas súdneho pojednávania o zbabranom návrhu generálneho prokurátora na rozpustenie ĽSNS,“ píše poslanec strany Za ľudí. Benčík je presvedčený o tom, že ide o toho istého chlapca, len je o rok a pol starší.

Chlapcovu pieseň si vypočuješ v tomto videu od 34:14.

Minulotýždňový protest bude zrejme mať aj právnu dohru. Polícia aj vďaka pomoci na sociálnej sieti do niekoľkých minút identifikovala všetky deti, ktoré podobným spôsobom na proteste vystúpili.

Odporúčané
KOMENTÁR: Nenazývajte Igora Matoviča psychiatrickým pacientom KOMENTÁR: Nenazývajte Igora Matoviča psychiatrickým pacientom 25. septembra 2023, 11:30

Našli aj ich rodičov, ktorí sú podozriví z trestného činu ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Hrozia im až dva roky za mrežami. Prípadu sa venujú bratislavskí vyšetrovatelia, zatiaľ však rodičov oficiálne neobvinili.

Domov
Zdieľať
Diskusia