Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2020, 18:01
Čas čítania 1:05
Viktor Kniš

„Matoviča treba zabiť,“ kričali deti na proteste. Polícia už vypátrala ich rodičov

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Demonštrácie proti premiérovi a opatreniam priniesli aj smutný pohľad na deti kričiace vulgarizmy do megafónu. Polícia vypátrala ich rodičov.

Polícii sa podarilo vypátrať rodičov detí kričiacich do megafónu počas sobotňajšej demonštrácie pred úradom vlády. Tá sa niesla v duchu odporu proti Igorovi Matovičovi a opatreniam v súvislosti s pandémiou.

Matovič je ko**t,“ kričal chlapec. Na jednom zo záznamov zakričal aj „Matoviča treba zabiť“. Pri opakovaní nadávok na premiéra mu dav dospelých ľudí začal tlieskať a otec ho povzdbudzoval, aby pokračoval.

Slovenská polícia v súvislosti s pátraním po zodpovedných rodičoch požiadala aj verejnosť, úspech zaznamenala už po pár minútach. „Na základe pondelňajšej analýzy bolo zistené, že prvotné informácie o identite osôb boli polícii zaslané už sedem minút po zverejnení statusu,“ uvádza polícia s tým, že status zo sociálnej siete vymazali, keďže na ňom bola zverejnená identita všetkých zainteresovaných osôb. 

Odporúčané
VIDEO: Deti kričali na Matoviča vulgarizmy. „Treba ho zabiť,“ zaznelo z úst malého chlapca VIDEO: Deti kričali na Matoviča vulgarizmy. „Treba ho zabiť,“ zaznelo z úst malého chlapca 18. októbra 2020, 10:28

„Po tom, čo polícia následne totožnosť osôb definitívne a bez akýchkoľvek pochybností zistila a pominuli dôvody pátrania, status bol vymazaný a tváre osôb boli na priloženom screenshote zarastrované,“ uvádza polícia na Facebooku. O ďalších krokoch posktynú informácie až keď to situácia dovolí.

 

Ultras fanúšikovia a priaznivci extrémistickej ĽSNS protestovali pred úradom vlády niekoľko hodín, žiadali odstúpenie premiéra Igora Matoviča. Nesúhlasia ani s opatreniami proti šíreniu koronavírusu. Zišlo sa ich niekoľko stoviek. Zasiahla proti nim polícia. Počas zhromaždenia protestujúci hádzali za bránu úradu vlády zapálené svetlice. Na adresu premiéra vykrikovali vulgarizmy a kopali do brány.


Polícia následne proti niektorým demonštrantom použila aj slzný plyn a vodné delo.

Na sociálnej sieti zverejnili policajti aj video, na ktorom demonštranti vyberajú veľké dlažobné kocky zo zeme a hádžu nimi, aby sa rozpadli na menšie. Záchranári hlásia, že počas protestu v Bratislave ošetrili dve osoby. Išlo o muža, ktorý mal tržnú ranu na ruke, a ženu, ktorú údajne zasiahla letiaca dlažobná kocka do hlavy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia