Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. novembra 2020, 15:15
Čas čítania 0:44
Tímea Krauszová

Ultras Slovana pripravujú ďalší protest proti vládnym opatreniam. Ak ste doteraz neskrachovali, zajtra môžete byť na rade, tvrdia

NEWS BRATISLAVA ĽSNS PROTEST
Uložiť Uložené

Protest organizujú 17. novembra.

Ultras dnes na Facebooku oznámil, že organizujú druhé kolo protestu proti vládnym opatreniam v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Futbaloví fanúšikovia a prívrženci ĽSNS sa chcú stretnúť symbolicky 17. novembra, v deň Nežnej revolúcie.

Na proteste chcú vyjadriť nesúhlas s krokmi vlády a s aktuálnymi opatreniami. Kritizujú, že vláda si nedokáže vypočuť iné názory a rovno ich označuje za sabotérov, konšpirátorov alebo nevzdelancov. „Slováci, spojme sa a ukážme tomu bláznovi z Trnavy a jeho poskokom, že práve obyčajný ľud si ho zvolil a obyčajný ľud ho môže aj zničiť...“ píšu na sociálnej sieti.

Pozvaní sú vraj všetci ľudia bez ohľadu na vek, pohlavie, klubovú alebo politickú príslušnosť. „Neberte to na ľahkú váhu Slováci, lebo ak ste doteraz neskrachovali alebo vás nevyhodili z práce, tak verte, že zajtra môžete byť práve vy na rade,“ uzatvorili.

Posledný protest sa konal pred Úradom vlády 17. októbra. Protestujúci pokrikovali rôzne vulgarizmy a povzbudzovali v tom aj deti. Počas zhromaždenia protestujúci hádzali za bránu úradu vlády zapálené svetlice. Zišlo sa ich niekoľko stoviek a zasiahla proti nim polícia. Tá vytvorila koridor pred bránou a múrmi úradu. Voči niektorým demonštrantom použila aj slzný plyn a vodné delo.

Odporúčané
Aktualizované: Na proteste proti Matovičovi a opatreniach zasahovala polícia slzným plynom Aktualizované: Na proteste proti Matovičovi a opatreniach zasahovala polícia slzným plynom 17. októbra 2020, 15:04

Domov
Zdieľať
Diskusia