Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. novembra 2020, 13:01
Čas čítania 0:41
Miriam Rumanková

Polícia Slovenskej republiky pátra po ďalších osobách z októbrového protestu proti opatreniam

NEWS POLÍCIA SR PROTEST SLOVENSKO
Uložiť Uložené

V zmysle trestného zákona hrozí osobám v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na 12 až 25 rokov.

Bratislavskí policajti pátrajú po totožnosti niektorých osôb v súvislosti so zhromaždením, ktoré sa uskutočnilo 17. októbra v Bratislave. O prípade informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.


„Z obzvlášť závažného zločinu útoku na verejného činiteľa bolo doposiaľ vznesené obvinenie celkovo dvom mužom,“ spresnila situáciu hovorkyňa. V prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 12 až 25 rokov.

Odporúčané
VIDEO: Deti kričali na Matoviča vulgarizmy. „Treba ho zabiť,“ zaznelo z úst malého chlapca VIDEO: Deti kričali na Matoviča vulgarizmy. „Treba ho zabiť,“ zaznelo z úst malého chlapca 18. októbra 2020, 10:28


Ďalej uviedla, že policajti priebežne analyzujú a vyhodnocujú získané audiovizuálne záznamy ako aj iné informácie za účelom vyvodenia trestnoprávnej zodpovednosti voči konkrétnym osobám. 

„Tak ako sme Vás v súvislosti so zhromaždením, ktoré sa uskutočnilo dňa 17. októbra 2020 už v uplynulých týždňoch informovali, bratislavská polícia priebežne analyzuje a vyhodnocuje získané audiovizuálne záznamy ako aj iné informácie za účelom vyvodenia trestnoprávnej zodpovednosti voči konkrétnym osobám,“  píše Polícia Slovenskej republiky na svojom Facebookovom účte


Policajti sa obracajú na verejnosť s prosbou o stotožnenie mužov na fotografiách. Akékoľvek informácie je možné oznámiť na telefónnom čísle 158, prípadne formou správy na stránke bratislavskej polície na sociálnej sieti. „V prípade spoznania osôb Vás žiadame, aby ste nezverejňovali údaje o nich vo verejných komentároch!,“ dodali. 

Domov
Zdieľať
Diskusia