Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. novembra 2020, 12:10
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš

Špeciálny prokurátor Kováčik, ktorý mal byť súčasťou Bödörovej a Gašparovej zločineckej skupiny, zostáva vo väzbe

NEWS DUŠAN KOVÁČIK
Uložiť Uložené

Dušan Kováčik bude za zosnovanie organizovanej skupiny a zneužitie právomoci verejného činiteľa stíhaný väzobne.

Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik zostáva vo väzbe, rozhodol Najvyšší súd. 

„Senát 4T Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí sťažnosť obvineného JUDr. Dušana K., podanú proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (25.10.2020), ktorým bol tento obvinený vzatý do väzby, zamietol, ako nedôvodnú. Senát, rovnako, ako sudkyňa pre prípravné konanie, zistil u obvineného existenciu kolúznej a preventívnej väzby. Senát zároveň zamietol  aj sťažnosť manželky obvineného,“ uviedla hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová.

Dušan Kováčik je podľa uznesenia obvinený zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny spoločne s bývalými elitnými funkcionármi NAKA. Na čele tejto skupiny mal stáť Norbert Bödör, ktorý mal riadiť bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara, ale aj šéfov Národnej kriminálnej agentúry vrátane Roberta Krajmera, Petra Hraška a Bernarda Slobodníka. Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik je obvinený aj zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. 

Odporúčané
Bödörova schéma: Ako vraj konali v prospech Smeru a SNS, ako si mali deliť 400-tisícový úplatok a kto to celé dopodrobna opísal? Bödörova schéma: Ako vraj konali v prospech Smeru a SNS, ako si mali deliť 400-tisícový úplatok a kto to celé dopodrobna opísal? 8. novembra 2020, 16:53

Obvinený stál na čele Úradu špeciálnej prokuratúry od jej vzniku. O prokurátorovi, ktorému prischla prezývka „pán 62:0“, sa v Threeme rozprávali aj obvinení Marian Kočner s Norbertom Bödörom. Údajne sa ho podnikateľ a oligarcha snažili presvedčiť, aby im pomohol zabezpečiť beztrestnosť. 

Dušan Kováčik šéfoval úradu, ktorý má na starosti boj proti korupcii alebo praniu špinavých peňazí. Tento úrad dozoruje všetky podozrenia smerujúce voči verejným činiteľom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia