Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2020, 19:31
Čas čítania 1:08
Viktor Kniš

Odsúdený extrémista Mazurek nabáda ľudí zabíjaniu: Ak vidíš teroristu, postupuj nasledovne: nabi, namier a zastreľ ho

NEWS MILAN MAZUREK
Uložiť Uložené

Milan Mazurek odsúdený za rasistické výroky reaguje na tragédiu vo Viedni nabádaním na zabíjanie.

Poslanec extrémistickej ĽSNS Milan Mazurek verejne na sociálnej sieti nabáda svojich sledovateľov, aby si zadovážali zbrojné preukazy, nakúpili zbrane a zabíjali teroristov. „Ak spĺňaš zákonné podmienky, ihneď si vybav zbrojný preukaz a kúp si zbraň. Ak vidíš teroristu, postupuj nasledovne: nabi, namier a zastreľ ho,“ uvádza Mazurek v reakcii na včerajší útok v centre Viedne. 

Podľa člena kotlebovcov totiž nie je riešením v prípade kontaktu s teroristickým útokom utiecť, skryť sa a zavolať políciu. „Je to dobré tak pre žiakov materskej škôlky, preto navrhujem nový návod,“ napísal na Facebooku odsúdený extrémista.

Mazurek navodzuje pocit, že polícia vo Viedni nevyriešila zásah správnym spôsobom, aj keď sa podľa dostupných správ potvrdilo, že zásah bol promptný. Podarilo sa minimalizovať škody vrátane odhalenia množstva podrobností a zaistenia niekoľkých páchateľov. Polícia okamžite uzatvorila širšie centrum mesta, vykonala viacero razií a aj počas nasledujúceho dňa dohliadala na bezpečnosť. Predpoludním robili aj prehliadky na hraniciach. 

Domov
Zdieľať
Diskusia