Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2020, 16:03
Čas čítania 0:25
Miriam Rumanková

Pri teroristickom útoku vo Viedni sa zranila aj Slovenka

NEWS VIEDEŇ
Uložiť Uložené

Pondelková večerná streľba si vo Viedni vyžiadala štyri obete a 22 zranených.

Pondelková večerná streľba si vo Viedni vyžiadala štyri obete a 22 zranených. Ďalší traja sú v kritickom stave. Počas útoku sa zranila aj Slovenka, infromoval o tom Denník N

„Môžem potvrdiť, že nás v súvislosti s včerajšími teroristickými útokmi vo Viedni rakúska strana informovala o jednej zranenej slovenskej občianke. Rezort diplomacie poskytuje náležitú konzulárnu asistenciu a maximálnu možnú súčinnosť. Na miesto hospitalizácie sme vyslali nášho diplomatického zástupcu,“ informuje rezort zahraničných vecí. 

Odporúčané
Aktualizované: Terorista z Viedne nakupoval muníciu na Slovensku, tvrdí rakúsky portál. Slovenská polícia to ale popiera Aktualizované: Terorista z Viedne nakupoval muníciu na Slovensku, tvrdí rakúsky portál. Slovenská polícia to ale popiera 3. novembra 2020, 12:36

Teroristi vo včerajších večerných hodinách zaútočili v 6 viedenských obvodoch – Salzgries, Schwedenplatz, Graben, Fleischmarkt, Bauernmarkt a Morzinplatz.

Policajti zabili jedného zo štyroch teroristov. Bol ním 20-ročný rodený Viedenčan Kurtin S, ktorého rodičia pochádzali zo Severného Macedónska. Po zvyšných páchateľoch stále pátrajú. 

Domov
Zdieľať
Diskusia