Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2020, 18:21
Čas čítania 0:50
Dominik Vetrák

Spider-Man: Miles Morales načítaš na PS5 za 2 sekundy. Zobrazenie hier bude na nových konzolách šialene rýchle

TECH PS5
Uložiť Uložené

Uniknuté zábery z menu hry svedčia o veľkom posune pri hraní na PlayStation 5.

Na reddite sa objavil GIF zachytávajúci menu PS5. Jeho autor spustil menu hry Spider-Man: Miles Morales, ktoré sa načítalo za neuveriteľných 9 sekúnd. Následne sa ponoril do hry, ktorá sa z menu načítala za 2 sekundy. Týmto číslam sa verí len ťažko. Taký Spider-Man na PS4 sa z menu do hry načítal za nejakých 30 sekúnd, takže rozdiely sú naozaj extrémne.

 Zrejme sa môžeme rozlúčiť aj s načítavaním počas hrania

 

Takéto rýchle načítavanie je možné vďaka SSD (Solid State Drive) v konzolách, ktoré nahradili HDD (Hard Disk Drive). Zastarané úložné priestory nedokázali načítavať dáta tak rýchlo, a preto sa SSD v next-gen konzolách považuje za azda najdôležitejší hardwarový upgrade.

PS5 bude načítavať údaje stonásobne rýchlejšie ako PS4. Najnovšia konzola načíta 2GB dát z SSD disku za O,27 sekundy, zatiaľ čo PS4 dokáže načítať 1GB dát len za 10 sekúnd. Rýchle zobrazovanie povolí tvorcom vymýšľať dizajn hier o čosi inak, no len v prípade, že vyjdú exkluzívne na nové konzoly a nie na PS4/Xbox One. 

Načítavanie jednotlivých hier sa v budúcnosti ešte môže zrýchliť. Dôkazom je Astro’s Playroom, 4-5 hodinová hra nainštalovaná na každej konzole PlayStation 5. Jej tvorcovia z tímu Asobi (Japan Studio) dokázali skrátiť načítavacie časy o niekoľko sekúnd vďaka obyčajnému updatu. Ohromné skrátenie a extra rýchle načítavacie časy si môžeš pozrieť v gif-e tu.

Odporúčané
Zaži stredoveké peklo s vraždením, krádežami, upaľovaním a  morom potkanov, ktoré dokážeš ovládať v originálnej hre A Plague Tale Zaži stredoveké peklo s vraždením, krádežami, upaľovaním a morom potkanov, ktoré dokážeš ovládať v originálnej hre A Plague Tale 28. októbra 2020, 19:00
Domov
Zdieľať
Diskusia