Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. novembra 2020, 12:15
Čas čítania 3:04
Tímea Krauszová

Zabudni na romantické zoznamky. Tento pár sa našiel online len preto, aby spolu vychovali deti – aj bez lásky

NEWS RANDENIE V 21. STOROČÍ RODIČOVSTVO
Uložiť Uložené

Značka: Hľadám otca svojho dieťaťa, nie lásku svojho života.

„Bolo to ako rande, až na to, že sme mohli byť absolútne úprimní. Obaja sme chceli dieťa čo najskôr a nepotrebovali sme investovať do trápností a flirtovania, ktoré sprevádzajú prvé rande. Mali sme vytýčený rovnaký cieľ,“ povedal pre britský Guardian Stephan DuVal, ktorý sa s matkou svojho dieťaťa Jenicou Andersonovou zoznámil online.

Po prvom telefonáte si dohodli víkendový výlet. Nešlo však o Tinder či platené zoznamovacie služby s cieľom nájsť životnú lásku. Obaja chceli len jedno: dieťa.

Nehľadajú lásku, ale partnera, s ktorým splodia dieťa

Jenica a Stephan sú len jedným z mnohých príkladov „moderného zakladania rodiny“. Vo veku 38 a 37 rokov, so stabilným príjmom a s podobnými názormi na vzdelanie či zdravie ich match spočíval v naplnení túžby po dieťati.

Odporúčané
Som ženatý a zistil som, že som gay: Adam podvádza svoju ženu na Grindri, Jozef má dieťa a zamiloval sa do svojho kolegu v práci Som ženatý a zistil som, že som gay: Adam podvádza svoju ženu na Grindri, Jozef má dieťa a zamiloval sa do svojho kolegu v práci 22. apríla 2024, 12:30

Bez ohľadu na to, či ich vzťah bude mať aj romantické zázemie. Tento nový trend „platonického spolurodičovstva“ sa podľa Guardianu rozmáha a do podobných zoznamiek sa prihlásili už desiatky tisíc ľudí.

Nejde pritom len o snahu homosexuálnych párov o dieťa; v komunite LGBTI je darovanie vajíčok a spermií o čosi bežnejšie. Britská stránka Coparents, ktorá vznikla v roku 2008, však hlási, že dve tretiny zo 120-tisícovej komunity členov sú heterosexuáli. Modamily s centrálou v Los Angeles má 30-tisíc členov celosvetovo, pričom 80 % z nich sú heterosexuáli. Medzi najznámejšie stránky patrí aj PollenTree s viac ako 50-tisíc členmi. V období lockdownu pritom tieto stránky hlásia zvýšený záujem, a to o 30 – 50 %.

Domov
Zdieľať
Diskusia