Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2020, 16:30
Čas čítania 10:39
Tímea Krauszová

Nie každý je otvorený myšlienke randiť s Afroameričanom, hovorí profesionálna dohadzovačka Martina (Rozhovor)

REFRESHER RANDENIE V 21. STOROČÍ
Uložiť Uložené

Martina Čakajdová vedie zoznamovaciu agentúru v Bratislave. V našom rozhovore sa dočítaš, ako funguje dohadzovanie, s čím majú jej klienti zvyčajne najväčší problém a prečo sa im vo vzťahoch nedarí.

„Mám pocit, že teraz je taká doba, že muži nevedia, ako osloviť ženu. Sama som zažila také rande, mali sme spoločné záujmy, obaja sme rozbiehali firmu. Tento muž sa neustále zhadzoval, stále sa mi ospravedlňoval za to, že málo rozpráva, vôbec neviedol rozhovor. Ja som sa ho pýtala, no on sa pýtal menej a celé to bolo mdlé,“ prezradila nám o svojich zážitkoch profesionálna zoznamovacia agentka Martina Čakajdová. Matchmakingu sa venuje od roku 2016, najskôr stážovala v online zoznamke v Nemecku, neskôr si založila svoju vlastnú firmu na Slovensku.

Odporúčané
Veľké porovnanie zoznamovacích aplikácií na Slovensku: Prečo je Badoo sexistický a ktorá aplikácia sa ťa pýta nevhodné otázky? Veľké porovnanie zoznamovacích aplikácií na Slovensku: Prečo je Badoo sexistický a ktorá aplikácia sa ťa pýta nevhodné otázky? 4. októbra 2020, 11:48

V rozhovore nám vysvetlila, ako vlastne funguje zoznamovacia služba, čo všetko ti môže ponúknuť, a prečo sa napriek investovaným peniazom a času nie každému podarí nájsť si partnera cez agentúru. Porozprávali sme sa aj o tom, prečo sú dnes ľudia single, akú najväčšiu chybu robia muži na rande, a prečo je toľko veľa príťažlivých a inteligentných žien bez partnera.

Martina Čakajdová (32) študovala Manažment so zameraním na psychológiu na súkromnej vysokej škole v Brne. Žila v Nemecku, kde absolvovala stáž v online zoznamovacej agentúre. Po návrate na Slovensko začala v roku 2016 organizovať Speed datingy (podujatia pre nezadaných). Aj vďaka spätnej väzbe sa rozhodla venovať sa hľadaním partnera na mieru, dnes vlastní zoznamovaciu agentúru Nájdi partnera.

Ako by ste opísali agentúru Nájdi partnera?

Je to zoznamovacia a zároveň rozvojová agentúra. Časť poplatku tvorí rozvojová služba: test osobnosti, coaching či rozhovor so psychologičkou. Na začiatku mi ľudia vždy povedia, že sa chcú len s niekým zoznámiť a nemajú záujem o nič iné, ale často vďaka testu osobnosti prídeme na to, prečo sú vlastne ľudia sami.

Ako si vás zvyčajne ľudia nájdu?

Dostávajú sa k nám po známosti. Ja chodím na veľa akcií a mám mnoho známych, ktorí ma zvykli odporučiť. Ale máme aj reklamu na Facebooku a na Google.

Zavolala mi aj žena, ktorá mala malé bábätko a povedala, že to medzi nimi nefunguje a že si chce niekoho iného nájsť.

Pracujete sama alebo vás je viac?

V tíme sme celkovo štyria. Ja a dvaja kolegovia riešime priamo stretnutia s ľuďmi, úvodný pohovor a aj im posielame profily, skontaktujeme sa s klientami aj po prvom rande na spätnú väzbu. Ďalšia kolegyňa robí osobnostné testy, ku ktorým ponúka aj konzultáciu, tá trvá zvyčajne 1,5-2 hodiny.

Martina Čakajdová
Martina Čakajdová Zdroj: archív respondentky

Ako vyzerá úvodné stretnutie?

To prvé stretnutie vyzerá asi tak ako tento rozhovor (úsmev). Stretneme sa v kaviarni a zvyčajne ja sa pýtam klienta. Predchádza tomu aj telefonický rozhovor, ktorý trvá zhruba päť až desať minút a počas ktorého už vycítim, aký je ten klient, zisťujem, ako sa vyjadruje, ako komunikuje. Je to tiež priestor pre klienta pýtať sa otázky. Veľakrát úroveň človeka spoznáte už v telefóne.

Čo všetko sa pýtate v telefóne?

Zisťujeme, koľko má rokov, aká je jeho súčasná situácia, či je rozvedený alebo či náhodou ešte nebýva s manželkou.

To sa vám stalo, že vám zavolal muž, ktorý ešte žil so svojou manželkou?

Áno, stalo sa nám to viackrát a neboli to len muži. Zavolala mi aj žena, ktorá mala malé bábätko a povedala, že to medzi nimi nefunguje a že si chce niekoho iného nájsť.

Zažili ste niečo také aj na osobnom stretnutí?

Niekoľkokrát. Muž sa tváril v telefóne veľmi seriózne a až potom na stretnutí vysvitlo, že je ženatý a býva s manželkou. A preto je to osobné stretnutie dôležité, aby sme mohli vyfiltrovať zrno od pliev. Nemôžeme predsa klientku poslať na rande so ženatým mužom, je to prémiová služba. A muži si radi vymýšľajú, narozprávajú vám hory doly do telefónu, akí sú zabezpečení a úspešní...

Takže ste týchto ľudí ani neprijali za svojich klientov?

Nie, bolo to neakceptovateľné. Taký človek ani nie je pripravený niečo budovať, chce len ujsť. Najmä ak je to človek po päťdesiatke a začne mi do telefónu hovoriť, že vyzerá veľmi mlado a chcel by ženu okolo štyridsiatky. Ale hľadanie partnera nespočíva v tom, že mi niekto povie niečo do telefónu, ja vytiahnem katalóg a pošlem mu to. Musí to sedieť.

Samozrejme, nejde o to, že by pätdesiatnik nemohol byť so štyridsiatničkou, ak to tak obaja chcú. Hovorím len, že obaja musia na to byť pripravení. V tomto prípade však šlo len o únik a hľadal nejakú mladú dušu, ktorá by mu možno vniesla späť mladosť do života. Ale žena, ktorá je so svojím životom spokojná a darí sa jej, by nevedela fungovať vo vzťahu s takýmto človekom.

Zameriavame sa na strednú a vyššiu vrstvu, takže ľudia s priemerným a vyšším platom. Preferujeme skôr vysokoškolsky vzdelaných ľudí.

Prvé stretnutie je zadarmo?

Áno, prvé stretnutie je zdarma a trvá zhruba hodinku.

O čom sa počas tejto hodinky rozprávate?

Veľa zisťujeme o minulosti klienta, ako sa jeho život vyvíjal. Zisťujeme, či je ten človek ambiciózny, kde pracoval a čo robí teraz, čo ho na jeho práci baví. Pýtame sa aj na vzťahy, ak je klient rozvedený, zisťujeme, čo sa stalo, ak je single, tak sa pýtame, ako dlho je bez partnera a prečo.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 89547 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • S akými klientami Martina pracuje
  • Koľko takéto zoznamovanie stojí a ako dlho pracuje s jedným klientom
  • Čo majú jej klienti zvyčajne spoločné
  • Prečo bývajú ľudia sami a aké veci sa im opakovane stávajú
  • Aké chyby robia počas rande muži
  • Prečo majú úspešné a atraktívne ženy niekedy problém nájsť si partnera
Domov
Zdieľať
Diskusia