Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. októbra 2020, 13:06
Čas čítania 0:46
Viktor Kniš

Ruská novinárka sa upálila pred budovou ministerstva vnútra: Za moju smrť môže Ruská federácia, napísala pred tým na Facebook

NEWS RUSKO
Uložiť Uložené

Irina Slavinová patrila medzi aktivistov Otvorené Rusko, ktoré založil kritik Vladimira Putina.

Ruskú novinárku Irinu Slavinovú našli v piatok upálenú pred budovou ministerstva vnútra v Nižnom Novgorode. Len deň pred tým napísala aktivistka a členka hnutia proti Vladimirovi Putinovi na profile na Facebooku, že v prípade jej smrti je vinníkom práve systém krajiny, v ktorej žije. „Žiadam vás, aby ste z mojej smrti vinili Ruskú federáciu,“ napísala novinárka pred činom na Facebooku podľa CBS News. Chvíľu bolo údajne zverejnené aj video, ako sa žurnalistka podpálila.

Ešte vo štvrtok Irina Slavinová napísala, že policajti v jej byte hľadali „brožúry, letáky, účty hnutia Otvorené Rusko, prípadne podobizeň Michaila Chodorkovského,“ ktorý je zakladateľom hnutia Otvorene Rusko. Toto zoskupenie aktivistov bojuje proti režimu súčasného prezidenta. 

Domov
Zdieľať
Diskusia