Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. októbra 2020, 14:50
Čas čítania 0:53
Adam Novosad

Jedz púpavu a zabiješ koronavírus. Slováci vraj vymysleli liek na Covid-19, smeje sa polícia a vyvracia hlúpy hoax

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slovenskí dezinformátori vymysleli svetový recept na koronavírus.

Svetoví vedci zbytočne hľadajú recept na koronavírus, pretože svoj vlastný už vymysleli Slováci na sociálnych sieťach. Ako informuje polícia na svojej stránke, kde vyvracia hoaxy, slovenskí dezinformátori vymysleli recept, ktorý ťa môže zabiť. A všetko postavili len na tom, že treba konzumovať potraviny, ktoré majú vyššie pH ako samotný koronavírus.

Polícia sa smeje na predstavách dezinformátorov, ktorí si určite mysleli, že stačí prísť s receptom založeným na niekoľkých kusoch zeleniny a ovocia a Svetová zdravotnícka organizácia ho hneď odkúpi za 20 miliónov eur.

 

RECEPT, KTORÝ VÁS MÔŽE ZABIŤ Úžasná správa! Slovenskí dezinformátori vymysleli liek proti koronavírusu. Svetová...

Posted by Hoaxy a podvody - Polícia SR on Thursday, October 1, 2020

Na sociálnych sieťach sa šírila správa, ktorú vraj kamoške poslala neznáma lekárka. Vraj sa koronavírus vyznačuje pH v rozmedzí 5,5 až 8,5, a tak lekárka údajne odporúča konzumovať potraviny ako citrón, avokádo, cesnak či dokonca púpavu.

Vymenovať celú škálu potravín ani nemá zmysel, pretože celá správa je, samozrejme, nezmyslom a žiadny účinný liek na koronavírus zatiaľ neexistuje.

Odporúčané
Donald Trump sa nakazil koronavírusom. Zvládneme to spoločne, verí v príspevku na Twitteri Donald Trump sa nakazil koronavírusom. Zvládneme to spoločne, verí v príspevku na Twitteri 2. októbra 2020, 7:45

V závere hoax odporúča, aby ľudia v prípade pociťovania syndrómov ako svrbenie hrdla, sucho v hrdle alebo suchý kašeľ, okamžite začali piť teplú vodu s citrónom. Aj keď hoax odporúča, aby ľudia recept zdieľali celej rodine aj priateľom, túto správu radšej vnímaj iba s úsmevom.

Domov
Zdieľať
Diskusia