Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. septembra 2020, 22:03
Čas čítania 0:28
Miriam Rumanková

Fanúšikovia hororov a chorobne zvedaví jedinci sú počas pandémie koronavírusu psychicky odolnejší

NEWS
Uložiť Uložené

Dobrovoľníci odpovedali počas štúdie na rôzne otázky a boli vystavení viacerým simuláciám.

Štúdia, ktorá sa uskutočnila počas pandémie COVID-19, skúmala 310 ľudí. Cieľom bolo zistiť, či tí, ktorí radi sledujú hororové a pandemické filmy, lepšie zvládajú takúto situáciu, ak eventuálne nastane.

Výskum riešil aj chorobnú zvedavosť, ktorá bola predtým spojená hlavne s vytváraním zbytočných hororových scenárov počas pandémie.

Odporúčané
Horor nakrútený v karanténe straší divákov. Koronavírus obmedzil ľudí na telefonáty cez Zoom, tí nechtiac vyvolali démona Horor nakrútený v karanténe straší divákov. Koronavírus obmedzil ľudí na telefonáty cez Zoom, tí nechtiac vyvolali démona 16. augusta 2020, 18:33


Zistenia ukázali, že fanúšikovia hororových filmov a fanúšikovia mimozemských, apokalyptických či zombie filmov vykazujú väčšiu pripravenosť a odolnosť voči pandemickým situáciám. Zistilo sa tiež, že chorobná zvedavosť je spojená s pozitívnou odolnosťou voči pandémii.
 
Spoločne sú tieto výsledky v súlade s hypotézou, že vystavenie desivým fikciám umožňuje divákom precvičiť si účinné stratégie, ktoré môžu byť prospešné v reálnych situáciách. Okrem toho, že sa ľudia naučia orientovať v nebezpečných situáciách pomocou simulácií, môžu sa naučiť aj orientovať vo svojich vlastných emóciách. 

Domov
Zdieľať
Diskusia