Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. septembra 2020, 13:44
Čas čítania 0:59
Miriam Rumanková

Dánsky vynálezca priznal, že v ponorke zavraždil novinárku a jej telo neskôr rozštvrtil

NEWS VRAŽDA
Uložiť Uložené

Peter Madsen vraždu spáchal pred tromi rokmi vo svojej podomácky vyrobenej ponorke.

Priebeh vraždy sa prvýkrát odtajnil po tom, ako sa 49-ročný vynálezca z Dánska priznal k vražde v dokumente, ktorý bol odvysielaný. V telefonickom rozhovore odpovedal na otázku, či zabil Kim Wallovú. „Je iba jediný vinník a tým som ja,“ povedal Madsen, informuje TV Markíza. Čin mal aj sexuálny podtón.

Peter zavraždil novinárku na voľnej nohe večer 10. augusta v roku 2017 na palube svojej podomácky vyrobenej ponorky. Švédska žurnalistka ho navštívila, pretože s ním chcela spraviť rozhovor. Madsen jej telo rozštvrtil a jeho časti hodil do mora. Jej zohavené pozostatky našla dánska polícia v  mori 21. augusta 2017, 11 dní po tom, čo s vynálzcom robila rozhovor. Dána za vraždu súd v Kodani odsúdil na doživotie. 

Kim Wall skúmala príbeh dánskeho vynálezca a preto s ním plánovala urobiť rozhovor.  Naposledy ju videli 10. augusta večer, keď s ním odišla na jeho 40-tonovej ponorke UC3 Nautilus, ktorú si sám postavil a kotvil s ňou v Kodanských vodách. Jej priateľ nasledujúci deň zavolal políciu, keďže sa novinárka z cesty nevrátila. Petra Madsena zachránili na mori po tom, čo sa v ten istý deň potopila jeho ponorka. Polícia sa domnieva, že plavidlo úmyselne potopil. Znetvorený trup mladej novinárky si všimol okoloidúci cyklista 21. augusta, avšak jej hlavu, nohy a oblečenie uložené vo vreciach našli policajní potápači až 6. októbra. 

Odporúčané
Slovák, ktorý na smrť dobodal vlastnú družku, prosil susedov, nech volajú políciu. Nevraždil pritom prvýkrát Slovák, ktorý na smrť dobodal vlastnú družku, prosil susedov, nech volajú políciu. Nevraždil pritom prvýkrát 8. septembra 2020, 21:44

Na súdnom procese odznelo aj to, že vražda novinárky mala aj sexuálny podtón a vynálezca zabil obeť pre jeho temnú sexuálnu fantáziu. Peter svoju výpoveď niekoľkokrát menil a tvrdil, že novinárka zomrela v dôsledku poklesu tlaku v ponorke a jeho plavidlo zamorili toxické plyny. V ďalšej výpovedi sa priznal k rozštvrteniu jej tela, no nie k samotnej vražde.

Domov
Zdieľať
Diskusia