Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
6. septembra 2020, 16:40
Čas čítania 0:47
Tímea Krauszová

Najosamelejší slon na svete môže po 35 rokoch v ZOO konečne zažiť slobodu a divočinu

NEWS SLON
Uložiť Uložené

Kaaval žil v malom výbehu úplne sám osem rokov. Konečne si bude môcť nájsť spoločnosť a dôstojné podmienky pre život.

Kaavan žil 35 rokov v pakistanskej ZOO. Aktivisti za práva zvierat bojovali o jeho slobodu už roky, pretože zoologická záhrada Marghazar v hlavnom meste krajiny Islamabade je známa otrasnými podmienkami pre zvieratá. Zanedbávali ich a najvyšší súd v máji tohto roka napokon nariadil, aby zoo natrvalo zatvorili.

Kaavan prešiel kompletnou lekárskou prehliadkou a povolili mu návrat do divočiny. Pravdepodobne pôjde do Kambodže, kde si bude môcť nájsť spoločnosť aj lepšie podmienky pre život, píše britský Guardian.

Najosamelejší slon na svete môže po 35 rokoch v ZOO konečne zažiť slobodu a divočinu
Zdroj: TASR/AP Photo/Anjum Naveed

Najosamelejší slon na svete

Kaavan prišiel o svoju partnerku pred 8 rokmi. Odvtedy ho prezývali najosamelejším slonom na svete a o jeho príbehu hovorili nielen aktivisti, ale aj umelci vrátane speváčky Cher. Konečne ho prevezú na miesto, kde sa mu bude môcť žiť lepšie. Toto rozhodnutie prišlo však neskoro pre ostatné zvieratá v zoo: dva levy zomreli počas prevozu potom, čo v ich výbehu zapálili pracovníci v zoo oheň. Chceli ich tak nahnať do prevozných klietok.

Slon žil doteraz úplne sám v malom výbehu. Lekárska prehliadka odhalila, že má nadváhu napriek tomu, že ukazuje znaky podvýživy. Mal zničené aj nechty a nohy, dôvodom bol nevhodný výbeh. Je však dostatočne silný na to, aby ho mohli premiestniť a on mohol začať nový život.

Odporúčané
Pozadie 10 historických fotografií: Najvyšší vojak Hitlerovej armády či rodičia oplakávajúci smrť dieťaťa Pozadie 10 historických fotografií: Najvyšší vojak Hitlerovej armády či rodičia oplakávajúci smrť dieťaťa 6. septembra 2020, 9:01
Domov
Zdieľať
Diskusia