Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. augusta 2020, 20:19
Čas čítania 0:30
Miriam Rumanková

V ruskej arktickej tundre sa po výbuchu vytvára gigantický, až 50 metrov hlboký kráter

NEWS RUSKO
Uložiť Uložené

Obrovský kráter spôsobený masívnou explóziou objavili po lete na polárnom kruhu.

Predpokladá sa, že explózia, ktorá zapríčinila vznik diery hlbokej 50 metrov v tundre, bola spôsobená hromadením metánového plynu, ktorý nakoniec vybuchol.
 
Kráter objavil televízny štáb letiaci nad polostrovom Jamal v Rusku. Vedci, ktorí skúmali miesto výbuchu, spozorovali mohutné bloky zamrznutej pôdy a ľadu. Výbuch pravdepodobne zapríčinil topiaci sa ľad. Horúce leto dopomohlo vytvoreniu obrovského tlaku a následne výbuchu.

V ruskej arktickej tundre sa po výbuchu vytvára gigantický 50 metrov hlboký kráter
Zdroj: Vesti Yamal TV

Ide v poradí o 17. nájdený kráter tohto druhu za posledných šesť rokov. Samozrejme, existujú rôzne teórie o pôvode dier, vrátane testovania kremeľských rakiet až po mimozemšťanov. Skutočnosť je však oveľa znepokojujúcejšia, pretože ide pravdepodobne o dôsledok klimatickej krízy.

Po tom, ako dieru objavil televízny štáb z Vesti Yamal TV, na miesto ihneď vycestovali vedci, ktorí tvrdia, že ide o najväčšiu dieru svojho druhu, o čom informuje portál Ladbible.

Odporúčané
Najskôr zabili zubára, teraz vyhodili do vzduchu celú kliniku. Aj takto sa mstí Al-Káida Najskôr zabili zubára, teraz vyhodili do vzduchu celú kliniku. Aj takto sa mstí Al-Káida 25. augusta 2020, 15:11
Domov
Zdieľať
Diskusia