Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. augusta 2020, 16:37
Čas čítania 1:04
Adam Novosad

Na 2,5-metrového žraloka musel strieľať z pušky na palube lode. Blížil sa ku kúpajúcim sa členom posádky

NEWS ZBRAŇ ŽRALOK
Uložiť Uložené

Členovia posádky lode Kimball po dlhom dni na lodi naskákali do oceánu, kde človek nie je prirodzeným predátorom.

Nie je nič lepšie, ako sa po dlhých hodinách strávených v práci schladiť vo vode. Na vlastnej koži to pravidelne zažívajú členovia posádky na lodi Kimball, ktorá patrí americkej pobrežnej stráži. Kapitán lode, ktorá hliadkuje v Tichom oceáne odmenil svoju posádku vyhradeným časom na plávanie.

Viac ako 40 členov posádky naskákalo do vody, mnohí z nich si navliekli plutvy a vode sa zjavil aj obrovský nafukovací jednorožec. Slnko svietilo, chlapi sa zabávali, ale to len do momentu, keď sa vedľa lode nezjavil 2,5-metrový žralok. 

 

What happened when a shark crashed our swim call... You can also catch ME1 Cintron, our shark watch who fired the shots at the shark, explaining what happened tomorrow morning on “Good Morning America”! And, everyone is safe, including the shark. The shots turned it away from our shipmates so they had time to get out of the water. A few of its buddies later showed up and they swam off together.

Posted by U.S. Coast Guard Cutter Kimball on Wednesday, August 26, 2020

Našťastie, pobrežná stráž počas plávania posádky vždy monitoruje okolie plavidla, a tak si žraloka z paluby všimol Samuel Cintron, zodpovedný za bezpečnosť svojej skupiny. Zviera sa začalo približovať smerom k plávajúcim námorníkom, a tak Cintron vypálil niekoľko nábojov priamo na žraloka.

Odporúčané
Varšavská zoologická záhrada bude liečiť vystresované slony marihuanou Varšavská zoologická záhrada bude liečiť vystresované slony marihuanou 27. augusta 2020, 13:20

Na chvíľu ho streľba odradila, no žralok sa vrátil naspäť. Cintron preto vypálil viac ako tucet nábojov znovu, čo už zafungovalo efektívnejšie. Pobrežná stráž však skonštatovala, že žralok neutrpel žiadne zranenia, rovnako ako celá posádka.

Jediným zranením bolo oškreté koleno námorníka, ktorý sa poškrabal uprostred tetovania v tvare otvorenej žraločej papule na kolene.

Domov
Zdieľať
Diskusia