Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. augusta 2020, 9:24
Čas čítania 0:37
Tímea Krauszová

Dve samičky tučniaka sa po prvýkrát stali matkami, svoje mláďa vychovávajú spoločne

NEWS ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Electra a Violet sú šťastnými mamami.

Electra a Violet žijú v španielskom akváriu L'Oceanogràfic vo Valencii. Keď sa podľa tlačovej správy začali správať ako každý bežný pár tučniakov pred rozmnožovaním a pripravovali si hniezdo pre mláďa, vedenie akvária sa rozhodlo umožniť im adopciu.

O vajce sa starali striedavo

Samičky patria k tučniakom bieloškvrnovým a len nedávno sa im vyliahlo mláďa, ktoré spolu vychovávajú. Vďaka vedeniu akvária si mohli adoptovať vajce od iného tučniaka, ktoré striedavo inkubovali. Tento proces trvá zvyčajne 38 dní, pričom mláďa je jedným z troch v tejto sezóne, ktoré sa tučniakom bieloškvrnovým vo Valencii narodilo.

Odporúčané
Dnešným dňom sme ako ľudstvo vyčerpali všetky obnoviteľné zdroje a žijeme na ekologický dlh Dnešným dňom sme ako ľudstvo vyčerpali všetky obnoviteľné zdroje a žijeme na ekologický dlh 22. augusta 2020, 8:34

Hoci k adopcii párom tučniakov rovnakého pohlavia v L'Oceanogràfic došlo po prvýkrát, v tlačovej správe vysvetľujú, že je to pri tomto druhu zvierat celkom bežné. Viac ako 450 druhov zvierat vytvára homosexuálne páry a stáva sa to ako v zoologických záhradách, tak aj v divočine. ZOO v Londýne, v Berlíne či v austrálskom Sydney majú tiež rodiny s dvoma tučniakmi rovnakého pohlavia.

„Prvorodičky“ sa oňho budú starať približne 75 dní, než sa osamostatní.

Domov
Zdieľať
Diskusia