Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2020, 13:42
Čas čítania 0:41
Matej Krajčovič

Futbalový Slovan nemohol hrať na Faerských ostrovoch kvôli koronavírusu v tíme. Domáce testy však hlásia negatívne výsledky

ŠPORT FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Klub protestuje a organizačný štáb súpera obviňuje zo snahy o kontumáciu zápasu.

Bratislavský Slovan nemohol odohrať plánovaný zápas prvého predkola novej sezóny Ligy majstrov proti tímu KÍ Klaksvík z Faerských ostrovov. Jeho hráč Vladimír Weiss ml. sa totiž nakazil koronavírusom.

Pozitívne testovaný bol aj ďalší zamestnanec klubu a neskôr tiež minimálne jeden hráč z náhradného tímu, ktorý mal zápas namiesto A-čka belasých odohrať v piatok.

Odporúčané
Zápas Slovana Bratislava v predkole Ligy majstrov sa ruší. Koronavírus objavili aj v náhradnom tíme Zápas Slovana Bratislava v predkole Ligy majstrov sa ruší. Koronavírus objavili aj v náhradnom tíme 21. augusta 2020, 17:55

Ako ale informujú TV Noviny, všetky testy v rámci Slovana, ktoré boli vykonané v nedeľu po návrate družstva na Slovensko, vyšli ako negatívne

„V praxi to znamená, že hráči, členovia realizačného tímu a manažment boli negatívni aj na Faerských ostrovoch a ak by miestne úrady umožnili pretestovanie, mohli hráči zasiahnuť do zápasu," uviedol klub.

Slovan nemohol hrať na Faerských ostrovoch kvôli koronavírusu v tíme. Domáce testy však hlásia negatívne výsledky
Zdroj: TASR/AP - Pavol Zachar

Ten viackrát naznačil, že faerské úrady ako aj samotný klub sa mohli snažiť o to, aby sa zápas nehral v pôvodnom termíne, prípadne, aby Slovan prehral kontumačne. Nie je však jasné, prečo hráči, ktorí vyšli na Faerských ostrovoch ako pozitívni, pri domácich slovenských testoch vychádzajú s negatívnym výsledkom.

Slovan bude podľa riaditeľa klubu Ivana Kmotríka ml. protestovať na pôde UEFA, o osude zápasov proti KÍ Klaksvíku teda ešte nie je rozhodnuté. 

Domov
Zdieľať
Diskusia