Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. augusta 2020, 18:28
Čas čítania 2:00
Tímea Krauszová

Neskutočne silné videá z Bieloruska. Vojaci a policajti pália či vyhadzujú uniformy, stavajú sa proti režimu

NEWS ALEXANDR LUKAŠENKO BIELORUSKO PROTEST
Uložiť Uložené

Hanbia sa za to, že sú členmi armády a policajných síl.

V protestami zmáhanom Bielorusku sa rozširuje nový trend na sociálnych sieťach. Muži vyhadzujú a pália svoje vojenské a policajné uniformy na znak protestu. Dištancujú sa tak od brutálnych zásahov proti protestujúcim a vyjadrujú svoj nesúhlas s násilím, píše BBC.

Odporúčané
Voľby v Bielorusku boli sfalšované, tvrdí minister zahraničných vecí Korčok. Chce sankcionovať predstaviteľov režimu Voľby v Bielorusku boli sfalšované, tvrdí minister zahraničných vecí Korčok. Chce sankcionovať predstaviteľov režimu 15. augusta 2020, 14:15

Hanba vám, odkazujú a vyhadzujú svoje rovnošaty

Bývalí aj súčasní vojaci a policajti trhajú a vydhadzujú svoje uniformy a na kameru vysvetľujú, že ich násilné zásahy proti protestujúcim šokovali. Označujú to za nehanebnosť a vzdávajú sa svojich pozícií. „Špeciálne jednotky už nie sú bratstvom,“ hovorí jeden z členov armády a vyhodí potom svoju uniformu do koša.

Domov
Zdieľať
Diskusia