Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. augusta 2020, 21:22
Čas čítania 0:46
Daniel Mikolášik

V Piešťanoch sa po sídlisku prechádzala zebra. Museli ju odchytiť

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Pri odchyte zasahovala aj mestská polícia a hasiči.

Obyvateľom Piešťan sa dnes podvečer naskytol skutočne výnimočný pohľad, keď sa im pod oknami prechádzala zatúlaná zebra. Tá sa potulovala po sídlisku Adama Trajana, až kým ju neodchytili. Zasahovala aj mestská polícia spolu s hasičmi.

Ľudia na sociálnych sieťach vo veľkom pridávajú fotografie zmäteného zvieraťa, ktoré pravdepodobne ani samé netuší, ako sa na sídlisko dostalo. Podľa miestnych má pochádzať z mini ZOO Eko Parku Piešťany na Rybárskom Dvore.

Ako prvá prišila s fotografiami známa facebooková stránka HAKA (Hľadá sa auto, krádeže automobilov) – občianska organizácia ktorá pomáha Slovákom pri krádeži vozidla. Tá však napokon príspevok, ktorý mal už stovky reakcií, z nejakého dôvodu vymazala.

Pruhované zviera sa dosť dlho pohybovalo po vnútroblokoch sídliska. Obyvatelia si zebru fotili a zdieľali na sociálnych sieťach.

„Dňa 12. augusta 2020 boli hasiči krátko po 19.30 hod. privolaní na sídlisko A. Trajana v Piešťanoch na asistenciu pri odchyte zebry, ktorá pobehovala po okolí. Hasiči v spolupráci s Mestskou políciou prehľadali okolie sídliska. Zebru sa aj s pomocou občanov podarilo nájsť medzi bytovkami. Aby nedošlo k ohrozeniu účastníkov cestnej premávky a k zraneniu zvieraťa, prítomní veterinár zebru uspal a následne bola naložená na pristavené vozidlo a odovzdaná majiteľovi,“ informovalo o priebehu udalosti Prezídium Hasičského a záchranného zboru.

Domov
Zdieľať
Diskusia