Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2020, 17:12
Čas čítania 0:39
Adam Novosad

Majetok Marka Zuckerberga má prvýkrát v histórii hodnotu viac ako 100 miliárd dolárov

NEWS FACEBOOK
Uložiť Uložené

Zakladateľ Facebooku sa na nedostatok peňazí sťažovať nemusí.

Aj keď Spojené štáty americké hlásili počas uplynulých mesiacov rekordné prírastky nezamestnaných obyvateľov, majitelia najväčších technologických firiem sa na prepady majetku sťažovať nemôžu, upozorňuje CNN.

Skôr naopak, o čom sa teraz presvedčil aj Mark Zuckerberg ako zakladateľ Facebooku. Instagram, ktorý Facebook dlhší čas vlastní, predstavil 5. augusta službu Reels, ktorou chce pochovať konkurenciou v podobe TikToku, a burzové trhy reagovali pozitívne. Zuckerberg dodnes vlastní 13 percent akcií Facebooku, a tak si tento rok polepšil o 22 miliárd dolárov.

Odporúčané
Instagram spustil zabijaka TikToku. Nová služba bude dnes dostupná aj na Slovensku Instagram spustil zabijaka TikToku. Nová služba bude dnes dostupná aj na Slovensku 5. augusta 2020, 15:45

Vďaka nárastu hodnoty akcií Facebooku tak majetok Marka Zuckerberga vôbec prvýkrát v histórii prekročil hranicu 100 miliárd dolárov. Prekročením tejto hranice sa pripojil do exkluzívneho klubu osôb, ktorých majetok dosiahol viac ako magickú hranicu 100 miliárd. Doteraz v ňom boli len Bill Gates a Jeff Bezos.

Majetok Marka Zuckerberga má prvýkrát v histórii hodnotu viac ako 100 miliárd dolárov
Zdroj: TASR/AP

Až bláznivo znejú správy o tom, o koľko si vďaka, alebo aj napriek, pandémii Zuckerberg a Bezos tento rok prilepšili. Bezos sa síce v roku 2019 rozviedol so svojou manželkou MacKenzie a odovzdal jej časť majetku, avšak mrzieť ho to nemusí.

V roku 2020 mu zatiaľ hodnota majetku stúpla o 75 miliárd dolárov a pravidelne časť akcií premieňa na finančnú hotovosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia