Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2020, 15:45
Čas čítania 0:58
Adam Novosad

Instagram spustil zabijaka TikToku. Nová služba bude dnes dostupná aj na Slovensku

TECH INSTAGRAM TIKTOK
Uložiť Uložené

Instagram odmieta prenechať TikToku lukratívnu časť trhu na sociálnych sieťach.

Svet sa zmieta v pandémii koronavírusu, ale v Spojených štátoch amerických čoraz viac narastajú hlasy, že si treba uvedomiť aj silu aplikácie TikTok. Aplikáciu obviňujú zo špionáže pre čínsku vládu, a tak sa rozpráva o kompletnom zákaze TikToku na americkom trhu, informuje Axios.

Do hry preto vstupuje Instagram, ktorý práve dnes spúšťa službu Instagram Reels s nádejou, že vytvoril zabijaka svojho najväčšieho konkurenta. Reels budú fungovať na podobnom princípe ako TikTok, užívatelia dostanú príležitosť vytvárať 15-sekundové videá plné filtrov, efektov či hudby dostupnej v masívnej kolekcii. 

Hlavným ťahákom Reels bude fakt, že v aplikácii Instagram budú mať tvorcovia možnosť získať obrovské množstvo fanúšikov aj na základe jedného úspešného videa.

Funkcia poslúži najmä profesionálnejším tvorcom, ktorí využijú širokú paletu možností na úpravy videa, ako strih či prekrývanie jedného videa inou nahrávkou alebo fotkou. 

Odporúčané
Časť TikToku možno od Číňanov odkúpi Microsoft. Obchod desaťročia by vyhoval aj Donaldovi Trumpovi Časť TikToku možno od Číňanov odkúpi Microsoft. Obchod desaťročia by vyhoval aj Donaldovi Trumpovi 4. augusta 2020, 18:47

Instagram funkciu Reels zakomponuje do aplikácie v sekcii Explore, kde sa budeš môcť prekliknúť na Stage a objavovať tie najpopulárnejšie videá z celého sveta.

V tom spočíva hlavný rozdiel medzi súčasným algoritmom, pretože momentálne na Instagrame vidíš najmä to, čo ťa podľa aplikácie najviac zaujíma. V Reels uvidíš to, čo zaujíma celý svet. A od dnes bude, samozrejme, funkcia dostupná aj na Slovensku, čo potvrdil Trend.

Domov
Zdieľať
Diskusia