Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. augusta 2020, 18:47
Čas čítania 1:08
Matej Krajčovič

Časť TikToku možno od Číňanov odkúpi Microsoft. Obchod desaťročia by vyhoval aj Donaldovi Trumpovi

TECH DONALD TRUMP MICROSOFT TIKTOK
Uložiť Uložené

Obchod, ktorý by ešte pred pár týždňami nikomu nezišiel na um, vlastne dáva zmysel pre všetky zúčastnené strany.

Sociálna sieť TikTok je v súčasnosti v centre pozornosti. Používa ju čoraz viac tínedžerov po celom svete, no na druhej strane sa množia obavy, že by jej autori v prípade oficiálnej žiadosti museli čínskej vláde odovzdať viaceré citlivé údaje o všetkých účtoch. 

Argumenty sú podobné, ako v prípade kauzy okolo firmy Huawei: keďže ide o aplikáciu z Číny, bezpečnostní experti veria, že tamojšie firmy majú len veľmi malé možnosti, ako oponovať miestnemu komunistickému režimu v záujme „národnej bezpečnosti“. 

Odporúčané
Skončí TikTok v USA? Trump ho má v pláne zakázať už dnes, aplikáciu považuje za riziko národnej bezpečnosti Skončí TikTok v USA? Trump ho má v pláne zakázať už dnes, aplikáciu považuje za riziko národnej bezpečnosti 1. augusta 2020, 11:16

Donald Trump sa dokonca už viackrát vyhrážal, že TikTok v USA zakáže. O to šokujúcejšie je priznanie Microsoftu, že plánuje časť aplikácie kúpiť a presunúť pod vlastnú správu

Domov
Zdieľať
Diskusia