Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2020, 16:32
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Bratislava pre aktuálnu situáciu okolo koronavírusu zavádza viaceré opatrenia

NEWS BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Bratislavská samospráva sa zamerala aj na zamestnancov zariadení pre seniorov s cestovateľskou anamnézou.

Hlavné mesto zavádza pre aktuálnu situáciu na Slovensku viaceré opatrenia. V posledných dňoch totiž Bratislava eviduje nárast nových potvrdených prípadov ochorenia COVID-19. V Bratislavskom kraji pribudlo v piatok 8, vo štvrtok 2 a stredu 11 nových prípadov.


„Vzhľadom na vývoj situácie znovu zavádzame niektoré opatrenia na ochranu obyvateľov, a to najmä seniorov,“ informovala hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.

Z prvej vlny pandémie hlavné mesto vie, že práve zariadenia pre seniorov môžu byť veľmi rýchlo najviac ohrozené pri zhoršení pandemickej situácie. „V záujme ich ochrany pristupujeme k prísnejším opatreniam u ležiacich pacientov a ťažko chorých klientov v štyroch z našich siedmich zariadení pre seniorov a od 15. júla u nich odporúčame obmedziť návštevy, rešpektujúc výnimky stanovené Úradom verejného zdravotníctva SR pre pacientov s paliatívnym sprevádzaním v terminálnom štádiu ochorenia,“ spresnila hovorkyňa.

Domov
Zdieľať
Diskusia