Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
6. júla 2020, 9:40
Čas čítania 0:35
Matej Krajčovič

Slovákovi vraj niekto okopíroval občiansky preukaz. Vyrobil dlhy za 30-tisíc eur

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Polícia však preveruje aj to, či zmluvy náhodou nepodpísal priamo Juraj.

Na svoj občiansky preukaz by si si mal dávať poriadny pozor. Dokladá to príbeh Slováka Juraja, o ktorom píšu TV Noviny

Juraj tvrdí, jeho občiansky niekto okopíroval, založil si bankový účet a zobral niekoľko pôžičiek. Páchateľ mal k tomu priložiť aj paušál a dva mobily od mobilných operátorov. 

Odporúčané
Náraz pri Trnave roztrhol Octaviu na dva kusy. V plnej rýchlosti ju zrámoval kamión, ktorý už nemal kam uhnúť Náraz pri Trnave roztrhol Octaviu na dva kusy. V plnej rýchlosti ju zrámoval kamión, ktorý už nemal kam uhnúť 30. júna 2020, 13:48


Vyrobil tak dlh približne 30-tisíc eur, ktorý má splácať priamo Juraj, hoci podľa svojich slov nikdy nič nepodpísal. Do schránky mu teraz chodia nedoplatky a faktúry. 

Jedna zo zmlúv mala byť založená vo VÚB banke, druhá v pobočke Tesca finančné služby. Páchateľ mal inštitúciám predložiť fyzický falzifikát občianskeho preukazu, fotokópia by, pochopiteľne, nestačila. 

Plastová kartička však obsahovala niekoľko chýb, podľa Juraja nesedia ani niektoré čísla.

Polícia aktuálne preveruje, či sa Juraj naozaj stal obeťou podvodu alebo všetky zmluvy naozaj podpísal sám a teraz sa snaží vyhnúť plateniu. Prvé trestné oznámenie podľa Markízy odmietla, teraz si vyžiadala aj kamerové záznamy z Tesca. 

Domov
Zdieľať
Diskusia