Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2020, 12:01
Čas čítania 0:45
Adam Novosad

Na nábreží v Bratislave postavili 30-metrové ruské koleso. Atrakcia ako z Londýna má kompenzovať straty kvôli pandémii

NEWS BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Vajanského nábrežie v hlavnom meste dostalo novú atrakciu.

V čase pandémie koronavírusu sa množstvo Slovákov rozhodlo zostať počas leta doma. Cestovať za hranice môže byť riskantné a tak sa náš cestovný ruch musí pripraviť na nápor domácich turistov. Staré Mesto Bratislavy preto stavilo na nezvyčajnú atrakciu, za ktorou sa väčšinou cestuje do Londýna, informuje Nový Čas.

Na Vajanského nábreží pri kaviarni Propeller vyrástlo obrovské ruské koleso. Nové vyhliadkové koleso vyrástlo do výšky 30 metrov a bude fungovať počas celého leta až do 30. septembra.

 

INÝ POHĽAD NA STARÉ MESTO Staromestské kultúrne leto sa tento rok rozšíri aj na Vajanského nábrežie. Pozrite sa na Bratislavu inak, z vtáčej perspektívy, do 30. septembra.

Posted by Staré Mesto - srdce Bratislavy on Wednesday, July 1, 2020

Vstup na atrakciu bude stáť 6,5 eura a zisk z tržby chce Staré Mesto použiť na zveľaďovanie zelene v mestskej časti. Prevádzkovateľ atrakcie, ktorá má podľa mestskej časti rozšíriť staromestské kultúrne leto, sa o možnosti umiestniť kolo na nábrežie informoval už začiatkom roka 2020.

Odporúčané
Matovič: Mafia, čo doteraz vládla, zavetrila 8 miliárd eur. Premiér odvádza pozornosť od Kollárovej diplomovky Matovič: Mafia, čo doteraz vládla, zavetrila 8 miliárd eur. Premiér odvádza pozornosť od Kollárovej diplomovky 3. júla 2020, 9:10

Aj keď sa v súvislosti s jeho výstavbou objavuje kritika niektorých obyvateľov, mestská časť sa obyvateľov v marci opýtala, či by ruské koleso na nábreží malo vyrásť. Až 63 percent ľudí vtedy odpovedalo kladne, pričom prieskumu verejnej mienky sa zúčastnilo viac ako 6-tisíc respondentov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia