Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júna 2020, 15:51
Čas čítania 0:43
Adam Novosad

V tomto okrese platí najvyšší stupeň výstrahy pred búrkami, varuje SHMÚ. Niektoré časti Slovenska zase trápia teploty

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

V jednom zo slovenských okresov platí najvyšší stupeň výstrahy pred búrkami.

Koniec júna si pre obyvateľov Slovenska pripravil divoké počasie. Zo dňa na deň sa nám počasie mení z horúčav na silné búrky a prívalové dažde. Inak tomu nebolo a nebude ani v nedeľu 28. júna, pretože Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej stránke zverejnil varovanie pred búrkami najmä v okrese Revúca.

SHMÚ vydalo pre okres Revúca dokonca tretí, teda najvyšší stupeň výstrahy. V praxi to znamená, že obyvatelia tejto časti Slovenska by sa mali pripraviť na prívalové dažde, počas ktorých môže na zem spadnúť od 50 až do 80 milimetrov vody. Obrovskou rýchlosťou od 90 až 125 kilometrov za hodinu bude fúkať aj vietor. 

V tomto okrese platí najvyšší stupeň výstrahy pred búrkami, varuje SHMÚ. Niektoré časti Slovenska zase trápia teploty
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Výstrahy druhého stupňa zase ústav vydal pre okresy Rožňava, Rimavská Sobota, Poltár a Lučenec. V týchto oblastiach je potrebné sa pripraviť na zrážky s úhrnom 30 až 55 milimetrov, zatiaľ čo vietor bude dosahovať 70 až 110 kilometrov za hodinu.

Odporúčané
Sasha Baron Cohen sa infiltroval do partie amerických rasistov. Obamu treba infikovať Wuhanskou chrípkou, spieval s nimi Sasha Baron Cohen sa infiltroval do partie amerických rasistov. Obamu treba infikovať Wuhanskou chrípkou, spieval s nimi 28. júna 2020, 15:09

Okrem okresov, kde už platí vyššia výstraha, sa búrky prehnali alebo preženú aj niektorými časťami Prešovského a Žilinského kraja.

Opačné problémy zase zažívajú ľudia na západnom Slovensku. Vysoké teploty potrápia obyvateľov Bratislavského aj Trnavského kraja, o nič lepšie na tom nebudú ani ľudia z toho Nitrianskeho. V poslednú júnovú nedeľu sa na západe Slovenska teplota vyšplhá až na 33 stupňov.

Domov
Zdieľať
Diskusia