Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júna 2020, 8:03
Čas čítania 0:55
Tina Hamarova

Do škôl sa dnes vracajú aj stredoškoláci a druhý stupeň ZŠ

NEWS ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Žiaci sa vrátia len na odovzdanie učebníc a vysvedčení. Skúšanie im podľa ministra školstva nehrozí.

Od pondelka sa do školských lavíc môžu vrátiť všetci študenti základných a niektorých stredných škôl.  Doplnia tak žiakov prvého až piateho ročníka a najmenšie deti v škôlkach, ktoré môžu chodiť medzi ostatné deti už od 1. júna. 


Stredné školy a druhý stupeň základných škôl sa otvoria už len na sedem pracovných dní do 30. júna. Dochádzka nebude povinná, ale dobrovoľná, rovnako ako nosenie rúšok.

„Predpokladáme, že školy využijú tieto dni najmä na odovzdanie vysvedčení, prípadne na odovzdávanie učebníc a ukončenie ročníka. Určite nebudeme odporúčať žiadne skúšanie ani testovanie,“ vyhlásil minister školstva Branislav Gröhling.

Dodal, že školy môžu maximálne využiť návrat študentov a žiakov do tried na zistenie a overenie úrovne ich vedomostí, aby sa mohli pripraviť na leto a nový školský rok.

Odporúčané
Žiaci dnes idú prvýkrát do škôl po troch mesiacoch. Do lavíc sa vrátia približne dve tretiny detí Žiaci dnes idú prvýkrát do škôl po troch mesiacoch. Do lavíc sa vrátia približne dve tretiny detí 1. júna 2020, 8:15

Ministerstvo nevie, koľko študentov sa chce na posledný týždeň do škôl vrátiť. Nie všetky budú zároveň celý týždeň otvorené. 

Napríklad v Prešovskom a Košickom kraji sa žiaci vrátia do škôl až v utorok 30. júna. Od pondelka 29. júna sa otvoria stredné školy v Nitrianskom a Trnavskom kraji. Banskobystrický samosprávny kraj riaditeľom odporúča otvoriť stredné školy len na odovzdanie kníh a vysvedčení, a to 29. a 30. júna, rozhodnutie je však na riaditeľoch škôl.

Do škôl sa dnes vracajú aj stredoškoláci a druhý stupeň ZŠ. Už len na týždeň
Zdroj: TASR/František Iván

V Trenčianskom a Žilinskom kraji nechali rozhodnutie, či otvoria alebo neotvoria na jednotlivých riaditeľoch.

V Bratislavskom samosprávnom kraji sa v pondelok vrátia do školských lavíc žiaci z 18 stredných škôl, pričom kraj je zriaďovateľom 54, na ostatných školách sa bude výučba realizovať rôzne.

Domov
Zdieľať
Diskusia