Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2020, 7:52
Čas čítania 0:55
Viktor Kniš

Jarmočníci blokujú diaľnicu D1 v smere do Bratislavy pomalou jazdou. Chcú aby vláda uvoľnila akcie s viac ako 1000 ľuďmi

NEWS BRATISLAVA PROTEST
Uložiť Uložené

Od 10. júna sú povolené hromadné podujatia do 500 osôb, od 1. júla do konca roka to má byť 1000 osôb. Jarmočníci chcú zvýšenie kapacity.

Podobne ako zástupcovia posilňovní na Slovensku pred niekoľkými týždňami, aj trhovníci a jarmočníci, resp. drobní výrobcovia domácich produktov na trhoch, žiadajú uvoľnenie opatrení. Od 10. júna vláda povolila hromadné podujatia do 500 osôb, od 1. júla do konca roka to má byť 1000 osôb. Jarmočníci chcú zvýšenie kapacity.

Blokáda sa im najprv nedarila

Na D1 v smere do Bratislavy pri Senci sa v pondelok ráno tvorí kolóna. Pôvodne chceli jarmočníci spomaliť diaľnicu na 35-kilometrovú rýchlosť, polícia pri tom upozorňuje, že najnižšia povolená rýchlosť na dialnici je 80 km/h. Pripravená kolóna sa zhromaždila na odpočívadle, polícia jej však znemožnila vyraziť v rovnakom momente, pretože dávali vodičom fúkať a kontrolovali im doklady. Vytvoriť súvislú kolónu a spomaliť premávku bolo za týchto podmienok náročné.

Domov
Zdieľať
Diskusia