Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2020, 11:04
Čas čítania 0:34
Matej Krajčovič

Útok vo Vrútkach: zdravotníci potvrdili dve obete a 5 zranených, vrátane detí

NEWS
Uložiť Uložené

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby poskytla niekoľko podrobností.

V základnej škole vo Vrútkach aktuálne zasahuje polícia. S nožom v ruke tam vtrhol  22-ročný Martinčan, podľa SME bývalý žiak. Nožom pobodal zástupcu riaditeľa a jednu učiteľku. Zranené sú aj deti. 

Pri útoku zomreli dvaja ľudia a 5 ďalších je zranených, uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová. Jedným mŕtvych je samotný útočník, ktorého zastrelila polícia.

TV Markíza informuje, že zraneniam podľahol aj zástupca a zranení sú tiež dvaja policajti. Stav riaditeľky nie je známy, jedno z detí má mať bodné rany v oblasti brucha a hrudníka, druhé rezné rany.

Žiaci prvého stupňa sa od 1. júna vrátili do školských lavíc. Na vyučovaní však platia prísne hygienické opatrenia, detí je teda obvykle v triedach menej.  

Podľa polície by mali byť zranené dve deti a dve dospelé osoby. Situácia je už pod kontrolou, na miesto smeruje posttraumatický tím, policajný prezident Milan Lučanský, minister školstva Gröhling aj ďalší predstavitelia vlády.

Odporúčané
Zuzana Čaputová: Nerozumiem tomuto šialenému útoku. Prezidentka, premiér a ďalší politici reagujú na krvavý útok vo Vrútkach Zuzana Čaputová: Nerozumiem tomuto šialenému útoku. Prezidentka, premiér a ďalší politici reagujú na krvavý útok vo Vrútkach 11. júna 2020, 13:46
Domov
Zdieľať
Diskusia