Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júna 2020, 10:29
Čas čítania 0:41
Tímea Krauszová

NAKA zadržala 37 ľudí pre korupciu v štátnych lesoch. Dvoch z nich už obvinili

NEWS NAKA
Uložiť Uložené

V súvislosti s vyšetrovaním korupcie v štátnom podniku Lesy SR zadržali takmer štyridsať ľudí. Výska úplatku vraj bola takmer 150-tisíc €.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala včera viacero ľudí pre podozrenie z korupcie v štátnych lesoch. Podľa viacerých zdrojov malo byť pri akcii včera na políciu predvedených až 37 osôb, uvádzajú Aktuality. Vyšetrovateľ voči dvom ľuďom už vzniesol obvinenie za dva obzvlášť závažné trestné činy.

Odporúčané
Loko Loko: Do väzenia som došiel, ako keby som bol zo základnej školy a vyšiel som odtiaľ ako s doktorandským titulom (Rozhovor) Loko Loko: Do väzenia som došiel, ako keby som bol zo základnej školy a vyšiel som odtiaľ ako s doktorandským titulom (Rozhovor) 3. júna 2020, 10:41

Úplatok za takmer 150-tisíc eur

„Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vzniesol obvinenie dvom osobám za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku a obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Výška poskytnutého úplatku dosiahla hranicu minimálne 147 253 eur,“ píšu na facebookovej stránke policajti.

„Obvinený T.K. si po dohode s obvinenou L.Ď. mal vypýtať úplatok vo forme finančnej hotovosti za to, že so súkromnou spoločnosťou, ktorá bola víťazom verejnej súťaže vyhlásenej verejným obstarávateľom Lesy SR podpíše rámcové dohody.“ Časť peňazí vraj vyplatili v hotovosti, ďalšiu časť získali cez falošné faktúry.

Za prvý trestný čin im tak hrozí 10 až 15 rokov vo väzení, za druhý ďalších 12 až 20. Vyšetrovateľ tiež podal návrh na vzatie do vyšetrovacej väzby pre bývalého vysokého ministerského úradníka a jednu ženu, podľa Aktualít o nich už dnes popoludní bude rozhodovať Špecializovaný trestný súd.

Domov
Zdieľať
Diskusia