Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
17. mája 2020, 16:14
Čas čítania 0:53
Tina Hamarova

SMER má šancu po stranách, ktoré vznikli aj zanikli so svojím predsedom, ukázať svoju vyspelosť, vyhlásil Peter Pellegrini

SMER má šancu po stranách, ktoré vznikli aj zanikli so svojím predsedom, ukázať svoju vyspelosť, vyhlásil Peter Pellegrini
Zdroj: TASR/Martin Baumann
NEWS PETER PELLEGRINI ROBERT FICO SMER-SD
Uložiť Uložené

Jeden z najobľúbenejších politikov na Slovensku je stále odhodlaný postaviť sa Robertovi Ficovi. Ak neuspeje, zváži aj svoj odchod zo strany.

Peter Pellegrini opätovne potvrdil svoju ambíciu uchádzať sa o post predsedu politickej strany Smer-SD. Vyhlásil to v politickej relácii RTVS O 5 minút 12. Rozhodovať by mal o tom snem, ktorý chcú zvolať niekedy na jeseň. 

„Ja si myslím, že Smer má jedinečnú šancu po veľkých stranách, ktoré vznikli aj zanilkli so svojím predsedom, ukázať svoju vyspelosť. Či to bude aj situácia v Smere ukážu ďalšie mesiace,” povedal Pellegrini. 

„SMER má šancu po stranách, ktoré vznikli aj zanilkli so svojim predsedom, ukázať svoju vyspelosť,“ vyhlásil Peter Pellegrini
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Kedy presne to bude, neprezradil. Povedal len, že zatiaľ nechcú v rámci protikoronavírusových opatrení zvolávať podujatie s tak veľkou účasťou.

V Smere to teda vyzerá ozaj na „súboj titanov“. Súčasný predseda a trojnásobný premiér Robert Fico už totiž vyhlásil, že sa svojej funkcie nemieni vzdať a odmieta v strane akékoľvek prejavy „slniečkarstva“. 

Odporúčané
Vyfúkne Pellegrini miesto predsedu Smeru Ficovi? Už si na výsledok môžeš staviť, bookmakeri vypísali kurzy Vyfúkne Pellegrini miesto predsedu Smeru Ficovi? Už si na výsledok môžeš staviť, bookmakeri vypísali kurzy 15. mája 2020, 8:24

Peter Pellegrini v súčasnosti patrí medzi najdôveryhodnejších politikov na Slovensku. S 55 percentami skončil v aprílovom prieskume agentúry Focus na druhom mieste, v dôveryhodnosti ho predbehla len prezidentka Zuzana Čaputová. Súčasný premiér Igor Matovič skončil tretí. 

V prípade, že by boj o predsedu Smeru nevyhral, zvažuje svoj odchod zo strany. „Ja nie som prikovaný k žiadnej stoličke. Pokiaľ budem cítiť aj naďalej podporu verejnosti, aby som pomáhal riadiť krajinu, tak určite nebudem taký sebec, že by som z politiky odišiel," povedal Pellegrini v O 5 minút 12.

Domov
Zdieľať
Diskusia