Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2020, 11:24
Čas čítania 0:45
Tina Hamarova

Danko nebude kapitánom. Minister obrany Jaroslav Naď podpísal rozkaz, ktorý mu hodnosť zrušil

Danko nebude kapitánom. Minister obrany Jaroslav Naď podpísal rozkaz, ktorý mu hodnosť zrušil
Zdroj: reprofoto TA3
NEWS ANDREJ DANKO JAROSLAV NAĎ
Uložiť Uložené

„Provianťák by sa nám teoreticky mohol hodiť,“ vyhlásil Naď na otázku, či by ho mohli povolať pri riešení súčasnej krízy.

Minister Jaroslav Naď podpísal rozkaz, ktorý ruší hodnosť kapitána pre Andreja Danka a aj hodnosť plukovníka pre exministra spravodlivosti Tomáša Boreca. Toho povýšil ešte pre niekoľkými rokmi Martin Glváč ako minister obrany.

Na sociálnych sieťach to okomentoval starým známym výrokom samotného Andreja Danka „Ja si to užívam, ja sa cítim dobre!“

Danko je podľa Naďa oficiálne zapísaný vo vojenských záznamoch ako „odborník na zabezpečenie proviantného materiálu, zaradenie skladník – údržbár.“ Na margo toho minister obrany dodal, že teoreticky by ho mohla armáda povolať do služby aj počas aktuálnej krízy. Provianťák by sa nám teoreticky mohol hodiť,“ dodal Naď.

Andrej Danko tvrdí, že rešpektuje zrušenie svojho povýšenia. „Z hodnosti kapitán v zálohe pre predsedu SNS nevyplývali žiadne výhody. Rešpektuje rozhodnutie pána ministra Naďa, tak ako rešpektoval rozhodnutie pána ministra Gajdoša. Základnú vojenskú službu si odslúžil v zmysle branného zákona v roku 1998,“ napísala hovorkyňa SNS.

Odporúčané
Po Andrejovi Dankovi zostal len 30-metrový stožiar a zelené steny v kancelárii. Sľúbil, že ich svojpomocne premaľuje Po Andrejovi Dankovi zostal len 30-metrový stožiar a zelené steny v kancelárii. Sľúbil, že ich svojpomocne premaľuje 7. marca 2020, 11:07

Jaroslav Naď zároveň avizoval prijatie úpravy zákona, ktorou sa zruší inštitút mimoriadneho povyšovania vojakov v zálohe.

Andrej Danko je od volieb v politickom úzadí. Obnovil si advokátsku licenciu a odmietol úvahy o svojej opätovnej kandidatúre za predsedu SNS. Zvažuje definitívny odchod z politiky. 

Svojsky sa k nemu vyjadril aj premiér Igor Matovič. 

Domov
Zdieľať
Diskusia