Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2020, 10:22
Čas čítania 1:08
Viktor Kniš

1.Máj – Deň zatvorených ateliérov sa uskutoční aj u teba doma

KULTÚRA NOVÁ CVERNOVKA
Uložiť Uložené

Vďaka livestreamu môžu návštevníci vidieť priestory, spoznať tvorbu kreatívcov a zabaviť sa na kultúrnom programe rovnako ako po minulé roky, tentokrát však z pohodlia svojho domova.

Organizátori udalosti 1. Máj sa rozhodli usporiadať celodenný festival kvôli aktuálnej situácií v online verzii. Cieľom je pripomenúť si 1.Máj – Deň otvorených ateliérov, ktorý vznikol v bývalej Cvernovke na Páričkovej ulici presne pred desiatimi rokmi. Zároveň uplynulo päť rokov od založenia Nadácie Cvernovka, ktorá je v súčasnosti prevádzkovateľom budovy bývalej chemickej priemyslovky na Račianskej ulici, kde vznikla Nová Cvernovka.

Rovnako ako v minulosti, aj dnes si chcú organizátori pripomenúť 1. máj - sviatok práce. V tomto období si viac než inokedy uvedomujeme hodnotu práce. Kultúrna a kreatívna sféra sú v súčasnosti jednými z najviac postihnutých sektorov. Prostredníctvom online programu, ktorý v Novej Cvernovke prebieha v posledných týždňoch a potrvá až do odvolania bezpečnostných predpisov, chcú cvernovkári upriamiť pozornosť verejnosti na svoju prácu a kultúrne hodnoty; tie sú totiž neodmysliteľnou súčasťou našej spoločnosti aj v čase pandémie.

Domov
Zdieľať
Diskusia