Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2020, 14:41
Čas čítania 0:32
Viktor Kniš

Slovensko má ďalšiu obeť koronavírusu z domova dôchodcov, hlavný hygienik ruší karanténu v prvej z rómskych osád

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Na brífingu to potvrdil minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Ďalšou obeťou COVID-19 je klientka martinského domova sociálnych služieb Dom sv. Martina. Na brífingu to potvrdil minister zdravotníctva Marek Krajčí. Slovensko tak eviduje celkovo 18 úmrtí na nový koronavírus.

Po piatku je aktuálne 1373 pozitívnych prípadov. Z ochorenia COVID-19 sa vyliečilo už 386 ľudí, z toho za piatok zaznamenali 31 vyliečených. Hospitalizovaných je 212 osôb, z toho v 69 prípadoch ide o ľudí s potvrdeným ochorením COVID-19. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je sedem osôb a traja sú na pľúcnej ventilácii.

Dnes zrušili aj karanténu v prvej z rómskych osád v Bystranoch. Oznámil to hlavný hygienik Ján Mikas. Karanténu tam vyhlásili pred 16 dňami.

Ďalšie osady nachádzajúce sa v obci Krompachy by mohli postupne otvárať počas budúceho týždňa, povedal hlavný hygienik s tým, že je v tomto optimistický, musia však ešte počkať na výsledky testov a merania teploty, následne bude situáciu riešiť krízový štáb. 

Domov
Zdieľať
Diskusia