Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2020, 16:26
Čas čítania 0:36
Adam Novosad

Pozri si virtuálnu výstavu legendárneho umelca Pasta Onera. Danubiana ju sprístupnila pre všetkých

KULTÚRA UMENIE
Uložiť Uložené

Virtuálnu prehliadku si teraz môžeš užiť z pohodlia domova.

Umenie sa nenechá zastaviť koronavírusom. V múzeu moderného umenia Danubiana Meulensteen Art Museum na dunajskom polostrove si preto povedali, že dlhoočakávanú výstavu legendárneho umelca Pastu Onera umožnia verejnosti navštíviť aspoň prostredníctvom virtuálnej prehliadky, keďže sú múzeá zatvorené. 

Pasta Oner sa síce narodil v Trenčíne, ale odjakživa pôsobil v Česku. V galérii Danubiana si tak pripravil svoju prvú rozsiahlu výstavu na našom území, pri tvorbe ktorej sa nechal inšpirovať nielen svojimi začiatkami na pražskej grafity scéne.

Výstava dostala názov The Brotherhood of Eternal Love, v preklade „Bratstvo večnej lásky“. Ako píše galéria na svojom webe, témou výstavy je prechod medzi nebeskou a pozemskou láskou.

Odporúčané
Legendárny český umelec Pasta Oner: Virgil Abloh robí debilné graffiti (Rozhovor) Legendárny český umelec Pasta Oner: Virgil Abloh robí debilné graffiti (Rozhovor) 7. júla 2019, 18:32

Pasta Oner vytvoril tri plastické objekty, v ktorých spoznáš aj ikonickú sochu Dávida. Objekty však symbolizujú hrdinu so schopnosťou očistiť náš svet od nerestí prepojenej s témami lásky a zrady.

Múzeum upozorňuje na to, že Pasta kladie dôraz na viaceré súbežné umelecké svety a tak sa pri interpretácii jednotlivých objektov budeš musieť spoliehať najmä na svoju fantáziu. Virtuálnu prehliadku môžeš nájsť tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia