Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2020, 16:31
Čas čítania 0:37
Viktor Kniš

Mária Švarbová: Prvú ponuku na fotenie pre Apple som odmietla, nemala som čas (Rozhovor)

REFRESHER APPLE
Uložiť Uložené

V najnovšom rozhovore Becca vyspovedala známu slovenskú fotografku Máriu Švarbovú.

 

Máriá Švarbová je dnes už svetoznáma fotografka, ktorá si slovenské publikum získala v roku 2019, keď sa rozšírila informácia o jej spolupráci s technologickým gigantom Apple. Jej prácu však sledujeme už dlhšie, a tak sme ju oslovili na rozsiahly rozhovor, v ktorom sa dozvieš, že komerčné fotenie pre prestížnu spoločnosť nie je pre Máriu ničím výnimočným. 

V minulosti už odmietla konkurentov ako Samsung či Huawei, k produktom Apple má však sama vzťah, a tak na druhýkrát ponuku prijala. V našej Refresher obývačke si zaspomínala aj na to, prečo a ako odmietla návrh na spoluprácu prvýkrát a prezradila nám, čo spravila s peniazmi za tento projekt. 

Ako umelkyňa má jasno, že najväčšou vzácnosťou pri jej práci je, že si dokázala za roky vytvoriť rukopis, vďaka ktorému mnohí spoznajú jej tvorbu bez toho, aby sa musela podpísať. Vystavuje v galériách po celom vete, neznámi ľudia jej však stále píšu, či by im nenafotila svadbu. Viac už ale v samotnom rozhovore. 

Odporúčané
Fotografie talentovanej Slovenky sa objavili na oficiálnom instagramovom profile spoločnosti Apple Fotografie talentovanej Slovenky sa objavili na oficiálnom instagramovom profile spoločnosti Apple 25. augusta 2019, 15:29
Domov
Zdieľať
Diskusia